Кунева: Справихме се с координацията при снеговалежа

Обстановката през последните дни беше изключително тежка, падна много сняг, електропреносната мрежа е прекъсната. Падналите дървета допълнително затрудниха снегопочистването. Но правителството се справи с координацията при снеговалежа, заяви от парламентарната трибуна вицепремиерът Меглена Кунева.

Веднага свикахме Националния кризисен щаб. Дирекциите на МОСВ, МВР разпоредиха да се информират областните управители и кметове за предстоящата обстановка. Кунева обясни, че още преди да завали снегът на шести март, структурите са били готови.

Вицепремиерът обърна внимание на активната роля на Веселин Вучков: „Имаше някои негови публични изявления и въпреки, че е в оставка, прави необходимото за координация на МВР”.

Според нея не е имало проблем в работата на МВР въпреки, че силовият министър обяви оставката си преди седмица.

„Бяха въведени и плановете в регионалните дирекции. Свързах се с някои от моите колеги и ако беше станало по-тежко, имахме готовност да поискаме помощ от съседните страни”, поясни вицепремиерът и допълни, че предимство се е давало на лицата с медицинско обгрижване.

За дейността на армията тя отчете, че още от 7 март са помагали за доставка на храни в засегнатите райони, правили са се обследвания и с хеликоптери. Кунева благодари специално и на Българския червен кръст.

„Трябва да си кажем какво научихме от тази кризисна ситуация и благодарение на взетите мерки и изпълнени планове да видим как следващия път да се справим по-добре”, коментира тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини