Сив кит се удари в туристическа лодка в Мексико

Сив кит се удари в туристическа лодка край бреговете на Мексико, убивайки един човек и ранявайки други двама, пише в. "Гардиън", цитиран от БГНЕС.

Лодката се е връщала от кратка обиколка на курортния град Кабо Сан Лукас в Мексико. Произшествието е станало на тихоокеанското крайбрежие на полуостров Долна Калифорния.

Сивият кит изведнъж изплувал пред лодката, капитанът се опитал да завие и да избегне сблъсъка, но не успял. В резултат морският бозайник се врязал в предната част на плавателното средство.

Жертвата е 45-годишен канадец, а други двама туристи са получили наранявания. "Гардиън" посочва, че китовете са основната атракция на Кабо Сан Лукас. На туристите се обещава безопасна и впечатляваща среща с огромните бозайници, които мигрират всяка зима на хиляди километри от арктическите води в лагуната на мексиканския бряг, където се чифтосват.

Малко преди инцидента мексиканските власти съобщиха, че през този сезон броят на сивите китове се е увеличил. Според Националната комисия за защитените територии увеличението е в размер на 10%, което се счита за една от най-големите миграции на китове през последните две десетилетия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят