"Дунарит" ще окупира Дунав мост

"Дунарит" ще окупира от 13 до 14 ч. днес кръговото кръстовище пред Дунав мост, съобщиха от синдикатите на КНСБ и КТ "Подкрепа" в завода. Мирният протест е срещу временно отнетия лиценз на военния завод. "Готови сме да защитим работните си места с всички предвидени от закона действия", уточни председателят на КНСБ Диана Георгиева.

За протеста са уведомени, включително писмено общината и полицията. Синдикалистите очакват Административният съд в София да се произнесе по делото на "Дунарит" АД.

Дружеството обжалва решението на Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към МС за спиране на тригодишния лиценз за износ, внос и трансфер на оръжия и тригодишното удостоверение за регистрация за брокерска дейност с оръжия на завода.

Междувременно в интернет и социалните мрежи се разпространява подписка до премиера Бойко Борисов с надслов - "Да бъде оставен "Дунарит" АД да работи!". Ако заводът затвори, над 750 работници и още толкова от фирми подизпълнители ще останат на улицата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини