ГЕРБ преизбра общински лидер в Бургас

Крепостта Царевец отново се превръща в сцена за опера, балет и мюзикъли

Водата в село Казанка все още е негодна за пиене

40 ухапани от кърлежи във Варна

Турския правосъден министър: Гърция се е превърнала в сборище за престъпници

Ученици и общинари залесяват Монтана

Христо Радевски от Казанлък за програмата на д-р Емилова: Само за година стопих 49 кг Мъжът се е излекувал от подагра

Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25%

Шефът на правната комисия Данаил Кирилов: Няма прекомерност в процесуалните действия при задържането на Десислава Иванчева

За Гергьовден пускат движението в дясното платно на източната дъга на Софийския околовръстен път от Казичене до АМ “Тракия” Министър Нанков направи оглед и на рехабилитацията на второкласния път София - Петрохан – Лом

Проф. Валери Стефанов: Най-големият враг на масонството са тоталитарните общества В Стара Загора се проведе публична дискусия за свободното зидарство

В Саудитска Арабия затвориха женски фитнес заради “неприличен” видеоклип

Мрежа за трафик на нелегални мигранти е разкрита във Франция

Почина известната руска актриса Нина Дорошина

Апелативна прокуратура – Велико Търново втора по натовареност за 2017 година

“Дунарит” ще окупира Дунав мост

“Дунарит” ще окупира от 13 до 14 ч. днес кръговото кръстовище пред Дунав мост, съобщиха от синдикатите на КНСБ и КТ “Подкрепа” в завода. Мирният протест е срещу временно отнетия лиценз на военния завод. “Готови сме да защитим работните си места с всички предвидени от закона действия”, уточни председателят на КНСБ Диана Георгиева.

За протеста са уведомени, включително писмено общината и полицията. Синдикалистите очакват Административният съд в София да се произнесе по делото на “Дунарит” АД.

Дружеството обжалва решението на Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към МС за спиране на тригодишния лиценз за износ, внос и трансфер на оръжия и тригодишното удостоверение за регистрация за брокерска дейност с оръжия на завода.

Междувременно в интернет и социалните мрежи се разпространява подписка до премиера Бойко Борисов с надслов – “Да бъде оставен “Дунарит” АД да работи!”. Ако заводът затвори, над 750 работници и още толкова от фирми подизпълнители ще останат на улицата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.