Пострадалият в катастрофата край Войняговци е с опасност за живота

Пострадалият мъж при инцидента на пътя за село Войняговци е с временна опасност на живота, стабилизирани са основните жизнени функции. Това каза пред журналисти Сергей Илиев, дежурен шеф екип на Спешния хирургичен кабинет в УМБАЛСМ „Пирогов”, който е оперирал пострадалия.

„Касае се за 19-годишен мъж, който постъпи чрез Бърза помощ по спешност. Той бе настанен в противошокова зала. При прегледа и изследванията се установи съчетана травма на глава, гръден кош и корем, като водеща е коремната травма, което наложи спешна операция“, заяви той и добави, че операцията е била извършена веднага.

„Установи се разкъсване на черния дроб на две места с излив на кръв в свободната коремна кухина и некроза на жлъчния мехур в резултат на удара, който е понесъл “, обясни лекарят.

По думите му се е извършила интервенция на черния дроб, за преустановяване на кървенето и допълнително е премахнат и жлъчният мехур, поради настъпилите нарушени функции. „Пациентът е с временна опасност на живота, стабилизирани са основните жизнени функции, като е настанен в Централна реанимация за по-нататъшно лечение. Предстои една допълнителна операция по повод счупване на долната челюст, която ще бъде извършена в близките дни след окончателно стабилизиране на болния“, обясни д-р Илиев и добави, че тя е от отложена спешност.

По думите му, допълнително има счупване на две ребра в дясна гръдна половина, контузия на белия дроб и малък кръвоизлив в мозъчния паренхим. Лекарят обясни, че това е сериозна травма, която изисква продължително лечение за възстановяване на болния, което ще продължи минимум около 20 дни, като е възможно да излязат и скрити неща. „Мъжът е интубиран в момента, на задължителен режим на вентилация, така че няма как да се контактува с него на този етап“, заяви д-р Илиев. По думите му, ударът е бил много сериозен. Според д-р Илиев това предполага сериозна травма в резултат на силния удар, който е понесъл пострадалият. „Младежът има и една контузия на дясна гръдна половина и в дясно на коремната стена“, добави лекарят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини