Издирват стрелец, ранил ученик с въздушна пушка

Варненската полиция издирва стрелец, ранил в крака ученик в кв. Галата.

Инцидентът станал на 9 февруари малко след 21 ч в двора на местното ОУ “Кап. Петко Войвода”. Десетокласникът от Спортното училище Едуард Жасминов Йорданов отишъл там да тренира. Вечер училището се заключва, но той влязъл през дупка в оградата. Докато се упражнявал на лостовете, в крака му се забила сачма от въздушна пушка.
“Три дни бях на лечение в МБАЛ “Св. Анна”, а сега съм в болничен до 13 март. Кракът още ме наболява, когато го натоваря, дано се възстановя бързо”, обясни момчето, което тренира свободна борба.

По случая районната прокуратура е образувала досъдебно производство. Записи от камерите в училището обаче не са засекли стрелеца. Разследващите предполагат, че той е гърмял по друга мишена, вероятно улично куче, а е уцелил момчето.

Потърпевшият се надява бабаитът да бъде заловен бързо, защото това не му е първата рана от сачма. На 2 май м.г., докато стоял пред дома си на ул. “Кап. I ранг Георги Купов” близо до училището, Едуард отново бил уцелен в другия крак от въздушна пушка. “Стрелецът и досега е неизвестен. Не подозирам никого, защото нямам врагове. Не вярвам някой да е целил точно мен”, обясни момчето.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони