Мач за „Оскар“, но Жозе не е номиниран

Такива мачове коват историята на Шампионска лига. „Пари Сен Жермен“ оцеля в адска лондонска вечер и с 2:2 на терена на „Челси“ е четвъртфиналист. Първият мач завърши 1:1, такъв бе резултатът и след 90 минути в Лондон.

Скандали, мръсни номера, удари, страхотни голове и отмъщение - имаше всичко.
Мачът бе като за наградите „Оскар“, а и сценарият тръгна с герой на име Оскар. Бразилецът преигра при здраво единоборство със Златан Ибрахимович още в 31-вата минута, а съотборниците вдигнаха „син“ зид около рефера Бьорн Кюиперс, за да повлияят на решението му. Червен картон - очевидно пресилен.

Преди мача Жозе Моуриньо нарече ПСЖ „отбор, по-агресивен от „Шросбъри“ (трета лига на Англия). Е, явно думите му са ударили на нужното място - холандският рефер прибърза и остави гостите с 10 души.

„Бях заобиколен от плачковци, играчите на „Челси“ плачеха като бебета“, коментира ситуацията Златан.

Но освен парите на катарците, ПСЖ има боен дух. Това бе шести път, в който звездната селекция остава с човек по-малко в мач от Шампионската лига, като само веднъж парижани загубиха! И сега не се дадоха.

Гостите имаха по-чисти положения, а най-доброто се откри пред Единсон Кавани, който уцели греда и топката не пожела да влезе в мрежата. Ситуацията напомни драмата на уругваеца отпреди година. Тогава след 1:3 в Париж пак този „Челси“ водеше с 1:0, а Кавани изпусна да реши мача на същата врата на „Стамфорд Бридж“ в реванша. И с 2:0 тогава триумфираха домакините.

Гари Кейхил вкара късметлийски гол за 1:0 и изглеждаше, че Моу пак ще се промъкне напред без блясък. До тази 81-ва минута домакините нямаха чисто положение.
Десетте от Париж реагираха - Давид Луис, продаден от Жозе на ПСЖ през лятото, удари мощно с глава - 1:1 в 86-ата мин. Продължения. Втори епизод на драмата.
Вечерта за футболен „Оскар“ бе пълна с противоречиви роли. Луис можеше да бъде изгонен за удар с лакът срещу Диего Коща малко след гола. Самият Коща трябваше поне два пъти да получи втори жълт картон, след като спази марковата си линия на поведение - удари, нарушения, провокации.

Статуетка остана и за Тиаго Силва. Бразилският капитан на ПСЖ направи дузпа, посягайки с ръка (не е ясно дали игра с нея) за висока топка. Еден Азар вкара - 2:1, и сякаш този път връщане назад за гостите нямаше. Уморени, в числено неравенство, срещу отбор на Моуриньо....

Силва обаче „стана и положителен герой“ като се извиси и вкара грандиозен гол с глава в 114-ата минута. И прати своите на 1/4-финал, предизвиквайки луда радост на терена.

Жозе остана без номинация. Тимът му бе надигран от 10 съперници и елиминиран заслужено. В двата мача „Челси“ игра с „ръчна спирачка“, което става запазена марка на отборите на Специалния.

Коментарът на Би Би Си резюмира: „Жозе, превърнал в изкуство умението да печелиш грозно, този път загуби грозно.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят