30 години затвор за ревнивец, убил жена си

С присъда от 30 години затвор приключи в Софийски градски съд делото за зверското убийство на Деяна Тошкова (25 г.). Коста Киров, мъжът, с когото тя живеела на семейни начала бе признат за виновен. Той ще трябва и да плати 500 000 лв. кръвнина на 3-годишната си дъщеря Алекс и на Искра Тошкова, почернената майка на Деяна.

Вчера Киров призна, че е убил жената, от която има дете по особено мъчителен начин. Делото се гледа по съкратената процедура, така че наказанието му бе намалено с една трета.

На 12 октомври 2013 г. Деяна и малката Алекс отишли в апартамента на Киров в столичния кв. “Дружба”. От вратата той упрекнал жената в изневяра, въпреки че двамата били разделени от месеци. Последвали множество удари с юмруци по главата й. Те били толкова силни, че наранили пръстите на ръцете му. В яда си злодеят проснал Деяна на пода, като притискал носа и устата й. Тя се задушила и издъхнала в страшни мъки за 7 минути. По това време детето било в съседната стая.

Полицаите открили трупа в апартамента ден по-късно, когато Киров се обадил на тел. 112 и разказал всичко. Преди това той бил осъждан 4 пъти за хулиганство и кражба.

“Съжалявам”, каза убиецът пред съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право