Кремъл увери: Путин е здрав, "чупи ръце"

Кремъл бе принуден да увери, че Владимир Путин е в добро здраве, за да опровергае слуховете, че президентът е болен. Те плъзнаха, след като ден по-рано Ройтерс съобщи за отлагане на посещението на Путин в Казахстан, планирано за 12-13 март. Агенцията цитира анонимен източник, според който причината била, че руският държавен глава се е разболял.

Съобщението разбуни духовете, медии веднага уточниха, че за последно Путин се е появявал публично на 5 март, когато прие в Кремъл италианския премиер Матео Ренци.

"Не се притеснявайте, той е напълно здрав", обяви вчера говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. И обясни спекулациите за здравето на Путин с... настъпването на пролетта. "Когато слънцето започне да се показва по-често и замирише на пролет, болестите при някои се изострят", посочи Песков, намеквайки за психичната нестабилност на разпространителите на слухове.

На въпрос все още ли е здраво ръкостискането на Путин, говорителят отвърна: "Чупи ръце". Песков допълни, че президентът постоянно провежда срещи, но не всички са публични.

Интернет изданието "Руский монитор" съобщи, че преди дни Путин е получил инсулт. Малко след публикацията сайтът стана недостъпен

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят