Борисов отказа на Меркел България да приема бежанци от Германия (обзор) Хотспотове – да, но връщане - не

Президентът на Афганистан обяви прекратяване на огъня във войната срещу талибаните

Дензъл раздава шамари и куршуми Филмът направи солидни приходи в САЩ

11 часа обсада след разстрел за велосипед (обзор) Убиецът се скарал с жертвата заради кражба на колелото

Иранският външен министър обвини САЩ, че подготвят преврат в Ислямската република

Българските тамплиери приеха петима македонци Честването събра 120 дами и рицари край меча на Аспарух

Мазутът от разлива изчезна Предстои източване на резервоарите на кораба

Стоянович тръгна с победа на „Герена“, „Левски“ се скъса да пропуска

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 20 август 2018

Предупредиха Кристиано: Серия А не е Примера дивисион

Разследват кражба на кооперация с фалшиви документи

Милиони задължения в туризма Големите чужди компании разплащат летния сезон през декември

Пазарите в Одрин се препълниха с българи

БГ режисьор с награда от Лондон Веселин Бойдев спечели специалната награда на журито за оригинална кинематография

Разследването за руска намеса в изборите е “висша форма на Маккартизъм“, заяви Тръмп

Румяна Бъчварова в Брюксел: Запазването на високо ниво на сигурност е общ ангажимент

Първото посещение извън страната на вицепремиера Румяна Бъчварова в качеството й и на министър на вътрешните работи, е в Брюксел. Тя участва в редовното заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Дискутирани бяха мерки, насочени към повишаване на ефективността на борбата с тероризма. Министрите се обединиха около необходимостта от предприемане на бързи действия в четири основни области – повишаване на граничния контрол, ограничаване на възможностите за използване на интернет с терористични цели, борба с трафика на огнестрелни оръжия и задълбочаване на оперативното сътрудничество между държавите-членки.

В изказването си пред Съвета заместник-министър председателят и министър на вътрешните работи Бъчварова акцентира върху важността на граничния контрол и приноса на България при охраната на една от най-важните външни граници на ЕС. Подчертана беше ролята на държавата ни за гарантиране на вътрешната сигурност на Съюза. Вицепремиерът Бъчварова обърна внимание и на необходимостта от предприемане на законодателни и оперативни мерки за борба с трафика на огнестрелни оръжия с цел намаляване на циркулацията на нелегално оръжие на територията на ЕС.

Министрите обсъдиха тенденциите и по-нататъшните действия за намаляване на миграционния натиск към ЕС. Подкрепено бе предоставянето на допълнителни средства на ФРОНТЕКС за засилване на капацитета на агенцията. Вицепремиерът Бъчварова подчерта значението на географския баланс при прилагането на мерки за ограничаване на миграционния натиск. Необходимо е и запазването на постоянен фокус върху морските граници и върху външните сухопътни граници на ЕС в един от трайно засегнатите маршрути – Източно-средиземноморския, добави тя, като настоя и за засилване на сътрудничеството с Турция.

В рамките на участието си в съвета вицепремиерът Бъчварова проведе двустранна среща с федералния министър на вътрешните работи на Германия Томас де Мезиер.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.