БДЖ въвежда предварителна продажба на билети за празничните дни през май

Посланикът на Египет и ректорът на ВТУ обсъдиха сътрудничество между университети в двете държави

Пиян блъсна полицейски патрул при опит да избяга от проверка Втори инцидент този месец със същата служебна кола, ударена от нарушители

Преди век са пили по-силна бира Пивоварните отварят врати за любопитните привърженици на пенливата течност

Евакуираха Мон Сен Мишел във Франция след като мъж заплаши полицай с убийство

Главният секретар на МВР Младен Маринов пред “Труд” за задържания за бомбата на мача: Важно е, че стигнахме до конкретен човек, за да се види лицето на злото

Веселин Маринов: Жената до мен в момента е жената на живота ми

Петър Москов: Започвам да работя за дясно консервативно обединение

Пламен Георгиев: Имаше поискване на подкупа много преди да бъде даден на Иванчева Обадили са се още нови свидетели по случая

Колко струва жена преди век? Как гласуват депутатите, защо поскъпва хлябът според вестниците преди 100 години

Пожари изпепелиха кола, каравана и инструменти Пожарникари спасиха от пламъците къща

Спасиха мечета в Доспатско

Да се завърнеш в твоята смарт къща… Какво е “умен дом” и какви са ползите от него?

Калфин: ОЛАФ трябва да работи заедно с европейския прокурор

Почина най-възрастният човек на света – 117-годишната японка Наби Таджима

До 25 март набират кандидати за членове на енергийния регулатор

До 25 март партиите трябва да представят своите кандидати за членове на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

До тази дата имената им трябва да бъдат публикувани и на електронната страница на Народното събрание, където да престоят пет дни. Това предвижда новият правилник за избор на членовете на регулатора. По подобен начин се избират и членовете на Сметната палата.

Всяка партия ще разполага с три минути, за да представи кандидатите си, които ще бъдат изслушани на 2 април в енергийната комисия на парламента, а на 7 април ще бъдат гласувани в пленарна зала. Търсят се 8 члена на регулатора и 1 председател. В момента комисията се състои от 7 души, като част от тях ще запазят работата си, научи „Труд“ от източник, близък до управляващата партия.

Досега регулаторната комисия се назначаваше със заповед на премиера с 5-годишен мандат. Заради промените в енергийния закон мандатът на членовете й ще бъде прекратен, като ще бъде сменен и председателят Светла Тодорова, която е на тази позиция от началото на септември 2014 г.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.