Рашидов: Българските политици не правят опити да приобщят всички етноси

Българските политици не правят опити да приобщят всички етноси в държавата. Няма политика на интегриране и това го прави ДПС. Това каза пред Нова телевизия министърът на културата Вежди Рашидов.

„Докато не създадем гражданско общество и не осъзнаем, че всички сме равни, тази игра ще продължава да се играе. Етническа партия в момента приобщава българското общество – не е ли парадокс? Не трябва да се играе с тази игра. Стига сме си играли със съдбата на българските граждани. Може ли това да бъде тема в българския парламент?”, запита Рашидов. Той посочи, че българският турчин не е лош човек. „Те нито са крадци, нито престъпници. Те са толкова бедни, колкото са бедни и българите, циганите, арменците”, добави Рашидов.

Той коментира и казуса КТБ и запита защо освен него и Васил Найденов никой не говори за КТБ? „Не съм се отказал и ще търся правата си в Страсбург. Законите на държавата не ги пише Вежди Рашидов. Една банка беше ограбена. Спечелил съм си парите и съм си платил данъците. Аз съм добър данъкоплатец”, заяви Рашидов.

Относно това дали Вежди Рашидов ще стане академик на БАН, той посочи, че благодари на академиците, които са му гласували това доверие да е академик. „Няма обаче да ставам академик”, подчерта Рашидов.

Той уточни, че вече е член на две руски и една френска академии.

Министърът на културата каза още, че Българският „Лувър” е паметта на развитието на българската духовност. „Кандидатствахме за европейски пари и спечелихме”, каза още Вежди Рашидов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини