Съпругата на Емил Шарков: Чувствам се много по-зле и с нестабилни емоции

Днес в 11:00 ч в двора на училището "Максим Райкович" в Лясковец ще открият паметна плоча в памет на загиналия при спецоперация полицай Емил Шарков. Съпругата Милена ще бъде там. Тя смело ще се изправи срещу прозорците, от които Петко Петков застреля съпруга й.

"Ще отида там и ще изживея всичко", казва Милена пред bTV.

"Цяла година всичките наказани сега от отряда на съпруга ми продължиха да управляват и грешки пак можеше да има", коментира Милена. Тя смята, че е имало грешки и хаотичност в акцията в Лясковец срещу стрелеца Петко Петков, при която загина съпругът й. Днес Шарков трябваше да навърши 41 години.

"Чувствам се много по-зле и с нестабилни емоции от момента, в който ми съобщиха за смъртта му", споделя съпругата. Тя нарича съпруга си "слънчице" и споделя, че го усеща до себе си. "Емо си е с мен, смъртта не може да ни раздели", казва тя.

Кървавата драма се разигра на 14 март миналата година, когато отряд от барети обсади жилището на 54-годишният Петко Петков в Лясковец, за да му отнеме незоконно притежавани оръжия. Бившият готвач обаче откри огън срещу командосите, заформи се кървава баня, а снайперисти го обезвредиха със 7 куршума.Въпреки сериозните рани, той оцеля и на 16 март ще бъде изправен пред Окръжният съд във Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини