На 19 декември 2018 да почерпят

Световната банка одобрила кредитни гаранции от 750 млн. долара за Украйна

Белгийският премиер подаде оставка

Българските полярници пристигнаха на Антарктида

Централна роля в света иска Китай Никой не може да ни диктува какво да правим, отсече Си Цзинпин

Ники Хейли загатна какъв ще е американският план за мир в Близкия изток

Американски съдия разкритикува бившия съветник на Тръмп Майкъл Флин

ЕС призова Сърбия към конструктивен диалог с Косово

Евтина земя дават на млади фермери Целта е стопаните под 40 години да останат на село

Премиера на филм за дядо Добри в НДК

Христо Стоичков към фенове: Трудете се и не се предавайте! Стотици варненци извиха опашка за автограф от Камата

Чуждите инвестиции намаляха с 21% Задгранични компании продават бизнеса си в България

Искат Ценко Чоков обратно в ареста (обзор) Имал разрешение да отиде на зъболекар

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 декември 2018

Посланиците от ЕС поздравиха Лиляна Павлова за отличната работа в Триото Естония – България – Австрия

За втори път оневиниха директора на техническа гимназия във Враца

Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси прекрати работата си по поредния сигнал срещу директора на професионалната гимназия „Никола Йонков Вапцаров” във Враца Станислав Савов, пише „Конкурент“. Решението излезе преди дни, а в него ясно се казва, че не са установени нарушения.

В документа, подаден в комисията се твърди, че Савов е назначил, в управляването от него учебно заведение, снаха си на длъжността учител по български език и литература на безсрочен трудов договор като й е определил по-високо трудово възнаграждение, в сравнение с това на други преподаватели, притежаващи по-висока квалификация. В документа се посочва още, че директорът участва в комисиите, които оценяват постигнатите от педагогическия персонал резултати и неговата роднина получава по-високи стойности от средните за колектива.

За втори път комисията обаче оневини Савов по твърденията. Първият сигнал със същото съдържание бе подаден през 2012 г. През 2013 г. органът излезе с решение, че няма конфликт на интереси. Година по-късно доброжелатели отново сезираха проверяващите по същия казус. Специалистите са разгледали казуса и на 12 страници с факти и документи доказва, че той е неоснователен.

Потърсихме за коментар набеденият училищен директор, който обясни, че тези действие са на хора, които целят да дискредитират не само него, а и школото.

„През тези години, вследствие на притесненията около неоснователните сигнали, получих редица тежки заболявания. Това са хора, които не работят за училището и показват своето негативно отношение към колектива и образователната система. Вярвам в правната система и комисията. Радвам се, че за пореден път специалистите доказаха истината“, коментира Савов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.