БСП обвини Реформаторите и Ненчев за брутални уволнения

БСП обвини Реформаторския блок и министъра на отбраната Николай Ненчев в "крайна агресивност, стигаща до бруталност" във връзка с назначения в търговските дружества към военното министерство, предаде БГНЕС.

Министерството е отдадено образно казано на концесия и се превръща във феодално отделение на земеделците, каза на брифинг в кулоарите на Народното събрание бившият военен министър Ангел Найденов. Забелязва се тенденция за доминация на БЗНС в новите назначения, предупреди той.

Сменен е целият борд на директорите на военния завод "ТЕРЕМ", до този момент са освободени 15 човека, като сред тях са юристите на холдинга, експерти на различни позиции и други, чиято единствена вина е, че са назначени при предишния изпълнителен директор, каза Ангел Найденов.

Той бе категоричен, че няма перспектива за развитие на холдинга, а вместо това повишава социалното напрежение в предприятията. "Не изключвам и апетити за приватизацията на холдинга", допусна Найденов.

Сменен е управителят и на дружество "Снабдяване и търговия", а новият управител е разпоредил и разрешил достъп на частна охранителна фирма до сървърите и до личните кодове за достъп до програмата, която е основният работен инструмент на дружеството. Министърът на отбраната при всички случаи е съпричастен към случващото се", каза Найденов.

"Министър-председателят да озапти апетита на партньорите си в управлението, свързани с отбраната", призова той. Новият изпълнителен директор на "ТЕРЕМ" е Стоил Яков - лидер на ДСБ в Петрич, като за него Найденов припомни, че е бил замесен в афера с черно тото по времето на Цветан Цветанов. Управител на "Снабдяване и търговия" пък е Русинка Русева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика