Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Брюксел ни готви глоба по програма “Транспорт”

Брюксел готви глоба за България заради нарушения по програма „Транспорт“. Управляващият орган на програмата е получил през февруари тази година одит на Генерална дирекция „Регионална и урбанистична политика“ на ЕС, в който е калкулирана глоба по един от обектите, проверени от Еврокомисията в периода между 29 септември и 3 октомври м.г.

„Констатациите са по отношение установени слабости по проведени обществени поръчки и допустимост на разходи. С проверката са одитирани процедури по шест проекта на програма „Транспорт“, като има предположение за слабости с финансово изражение за един от проектите. Обръщаме внимание, че докладът все още е предварителен и резултатите не са окончателни, по тази причина управляващият орган на програма „Транспорт“ не може да дава информация, която не е окончателна“, коментираха оттам. Затова чиновниците по програмата отказаха да съобщят какъв е размерът на санкцията.

От ведомството на Ивайло Московски единствено уточниха, че обект на одита са били проекти на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ и Агенция „Пътна инфраструктура“. Това означава, че проблемният обект е или модернизация на жп линия, или строеж на магистрала.

От управляващия орган посочиха, че по процедура службите на ЕК изпращат предварителен доклад и дават възможност на съответната държава членка да представи допълнителни доказателства и становище.

След като разгледат представените материали, службите на ЕК излизат с окончателен доклад и крайно заключение. Ако не е съгласна със заключението, страната членка има възможност да пристъпи към процедурата по изслушване. Предстои българската страна да излезе с позиция към ЕК по одита, допълниха от ведомството на Ивайло Московски.

Акцент

Управляващият орган на програма „Транспорт“ не казва какъв е размерът на санкцията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.