Наръганият с нож посред бял ден в Благоевград бил бивш охранител

29-годишният Петър Хаджистоянов, който бе прободен с нож в гърдите и в шията посред бял ден в Благоевград, е бивш охранител в Разлог, съобщи struma.bg. Екшънът стана вчера около 14,00 часа и вдигна на крака служители на полицията и Спешна помощ.

Сигнал за случилото се е подаден на тел. 112, незабавно към мястото на инцидента се отправили екипи. Реанимационният екип е пресрещнат на улицата от лек автомобил с тъмен цвят, който е шофиран от момиче, приятелка на пострадалия. Наръганият мъж е прехвърлен в линейката, оказана му е първа помощ от екип начело с анестезиолога д-р Христо Юруков и е транспортиран до спешно отделение на благоевградската болница.

По първоначална информация пострадалият младеж е извикан за разговор в района на игрището пред жилищен блок. Там е нападнат и прободен многократно с нож от мъж, който бил с качулка. Единият от ударите с нож е нанесен отпред в гърдите вдясно, другият е отляво встрани, има получен лек кръвоизлив в областта на далака. Истинско чудо го е спасило от мигновена смърт, тъй като порезната рана на шията е около 6 см.

„Пациентът е приет по спешност в хирургично отделение, той е с три прободни рани, има две намушвания в гръдния кош и една порезна рана на шията, няма дълбоко проникване, не са засегнати жизненоважни органи”, каза директорът на МБАЛ - Благоевград д-р Огнян Митев. Болничният директор уточни, че е свикан по спешност лекарски екип за оперативна интервенция. Пострадалият остава под активно лекарско наблюдение от хирурзи и анестезиолози, има опасност от поява на усложнения на по-късен етап.

Служители от Първо РУП - Благоевград работят по случая. Засилено полицейско присъствие имаше вчера на мястото на инцидента и в болницата.

Пострадалият е известен в родния си край с прякора Пежо, има бурен нрав и криминални прояви. Преди година разложанката Величка Янева разказа шокиращата си история, като твърдеше, че е заплашвана от Хаджистоянов, а през май 2014 година същият по думите й се опитал да я прегази с джипа си на улицата заради стара вражда със сина й. След нападението В. Янева е потърсила помощ в Спешен център - Разлог, депозирала е жалби в полицията и прокуратурата.

Нападението над Хаджистоянов вчера се разследва като опит за убийство. Предприети са разпити, привикват се хора от кримиконтингента, съобщиха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право