Защо фенклубовете не даряват?

„Левски“ се гордее с над 180 фенклуба из страната. Всеки - с поне няколко десетки членове. „Герена“ се моли на привържениците да правят дарения срещу акции по идеята „Левски“ е твой“, за да спаси лиценза. Може по 100 лв., по 1000, по 10 000 - според възможностите. Включиха се вече 350 човека. Е? Организираните фенове са сигурно 100 пъти повече. Не искат? Не могат? Обичат само на думи?

В тръста „Синя България“, който спасява „Левски“ с акъл, членуват над 600 души. Молби подали още 300. А дарения досега направиха общо 350 човека, струва си да се повтори. Колко ли са от организираните запалянковци? Нима изключително социално слаби обичат „сините“? Или някой съветва да не се включват?

180 фенклуба. Всеки да събере по 1000 лв., ще излезе по бутилка ракия или бутилка уиски на човек. И - сумата е равна на 180 000 лв. Кажи-речи стига за заплатите на отбора за месец (250 000 лв.).

А запалянковски безчинства есента нанесоха щети на „Левски“ за няколкостотин хиляди лева - глоби и пропуснати ползи покрай 4-те мача при закрити врати. Беше за сметка на „синята“ каса и кесията на Тодор Батков. Днес даренията не отиват у адвоката, а само минават през клубните сметки. Защото трябва направо да идат в хора като Кевин Бру или Славиша Йоканович. Ако ги получат, ще получи и „Левски“ лиценз. Но парите не стигат. И не действат най-естествените решения - фенклубовете и тръстът, като най-амбицирани и най-влюбени, да спасят клуба и да докажат обичта си. Дано да е само засега. Иначе става логично да няма „Левски“...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ