ЦСКА амнистира Орелиан Жоаким

ЦСКА прие обясненията на Орелиан Жоаким и националът на Люксембург остава в отбора. Дори вероятно ще води атаката срещу „Ботев“ в неделя. Нападателят урони престижа на клуба в интервю пред люксембургски вестник, но се разплака, че думите му били изопачени. Но временно треньорът Стойчо Младенов го отстрани от отбора.
ЦСКА разучи внимателно кореспонденцията с журналиста Дан Елвингер от вестник „Тагеблат“. Доказано е, че думите на играча са били преиначени, а цялото мнение въобще не е публикувано.

„Бях изненадан, когато видях как са интерпретирани думите ми - каза Жоаким пред официалния сайт на ЦСКА. - Уважавам клуба и треньора. Не съм искал да обидя никого и не съм го направил. Ще дам един пример. Обясних, че не тренираме нормално, но това бе така заради лошия климат и снега. Излязоха обаче само думите, че не тренираме нормално без разяснението. Единственото, което искам, е да вкарвам голове и ЦСКА да побеждава. Наскоро имах оферта да заиграя в друг клуб в чужбина, но я отказах. Не мога да нося отговорност за публикувания материал, защото по-голямата част от него няма нищо общо с думите ми.“

ЦСКА се готви за последния мач с „Ботев“ от първия дял на сезона, както за всеки друг. Отборът отива на лагер в Пловдив. Няма никакви индикации, че „червените“ са готови да паднат, както искат повечето от феновете на отбора. За последно ЦСКА спечели в Пловдив срещу „Ботев“ през 2009 година. Миналия сезон загуби с 1:2 и направи 0:0 в плейофите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ