Николай Бареков с нова прическа, не бил сам на барикадата

Бившият лидер на "България без цензура" и настоящ евродепутат Николай Бареков лъсна с нова прическа в ефира на БНТ.

Той бе поканен в обществената телевизия, за да преведе своите отговори на интервю, което преди няколко дни даде пред чуждоезична медия. Припомняме, че Бареков стана сензация в интернет, след като се опита да говори на английски пред журналисти в ЕП. Уви, думите му останаха неразбрани .

Бареков коментира и изключването на 5-мата депутати от ББЦ. "Не съм сам на барикадата. Изчистихме „България без цензура“ от хората, които предадоха идеите на партията и избирателите. Ние останахме верни на тези един милион души, които ни подкрепиха на двата вота. Това е аршинът, по който се мери в политиката – дали политиците остават верни на своите избиратели", каза той.

Парламентарната група формално се оттегли, след като аз вече си бях оттеглил доверието от нея заради непримирими различия – аз съм против ГЕРБ и статуквото, а народните представители се прегърнаха с ГЕРБ и й станаха опашка, посочи Бареков.

„Никой от нашите избиратели не е гласувал да се приеме рекордния дълг от 16 млрд. лева, да се върне законът на Цветанов за МВР, да гласуват нашите представители в НС заедно с ДПС за одържавяването на пенсионните фондове. Хората гласуваха за Бареков, а тези лица лъжеха, че ще ме следват и ще работят за идеите на партията“, каза още лидерът на ББЦ за разочарованието си от депутатите.

Бареков призна, че се чувства виновен и омерзен затова, че е прокарал много наивна кадрова политика и хората, които не са били с него през 2013, когато ББЦ е създадена като кауза, а са дошли впоследствие от ГЕРБ, от НДСВ, от РБ, са се оказали най-готовите да бъдат в колаборация с ГЕРБ. По думите му именно депутатите със своята работа в парламента са докарали ББЦ от 11% до 1% доверие сред избирателите. „Те свалиха гащи в НС. Още от първия работен ден се сложиха като опашка на ГЕРБ, чакаха някой да им каже как да гласуват, подхвърляха им някакви трохи от трапезата. Те забравиха, че нашите избиратели не са гласували нашите депутати да се договарят с ГЕРБ“, коментира лидерът на ББЦ и заяви, че е съгласен, че наистина са дълбоки различията между него и депутатите. „Аз съм против ГЕРБ, аз съм против статуквото, а те слугуват на ГЕРБ.

„Аз ще остана верен на избирателите си. От тук нататък трябва да градим, да останем верни на себе си. Нашата партия трябва да се върне към корените си, да се абстрахираме от огромната рана, която ни нанеса тази парламентарна група и да казваме истината на нашите избиратели“, подчерта още Бареков.

Той благодари на напусналите депутати, че са разделили пътищата си и заключи: „Единственото, по което трябва да бъдем мерени в политиката, е оставаме ли верни на тези хорица, които гласуват за нас“.

Бареков съобщи, че на 22 март има Национален съвет на „България без цензура“ и покани депутатите, ако не ги е срам, да дойдат да погледнат в очите симпатизантите на партията. „Аз съм готов на неудобни въпроси. Нека заповядат да видят в очите ген. Люцканов, акад. Тагавов, адв. Дяко Дяков и да чуят какво мислят нашите симпатизанти и членове за тяхната работа в парламента“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица