Момиче, спасило се от убиеца на Вероника: Остави ме жива, защото му показах, че не се страхувам

Момичето, което става жертва на убиеца на Вероника – Илиян Здравков, но по чудо спасява живота си, проговори пред Нова телевизия. Кристина разказва история, която много прилича на тази с убитата студентка с едно изключение – тя останала жива.
Момичето, което е от Русе, е имало нещастието да заговори с питане за ориентир Илиян в непознатия й град Горна Оряховица. Вместо да я упъти обаче, рецидивистът я повел към пусто място, където я нападнал, за да я ограби.

Според Кристина, привлякла го скъпата й чанта. Той заповядал на момичето да му предаде всичко, което има. „ В този момент му показах, че не се страхувам и вероятно затова ме остави жива”, казва Кристина.

Тя се разделила с 400 лева, таблет и други два телефона, които предала на Илиян Здравков. „Моля те само да не ме убиваш”, казало момичето. Освен запазването на самообладание, вероятно и липсата на оръжие в убиеца на Вероника я е спасило.

Рецидивистът носел само кофичка кисело мляко и просто е нямало с какво да удари момичето. Тя обаче го е запомнила и когато видяла по телевизията негова снимка, веднага го познала.

За това си деяние Илиян Здравков получил присъда от 4 години затвор, но така и не бил пратен зад решетките. Факт, който станал причина едно момиче да загуби живота си нелепо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини