Ловец на чакали осъди горските за 4025 лв.

Ловец на хищници, отстрелял 161 чакала, осъди Изпълнителната агенция по горите да му плати по 25 лв. за всеки чифт уши. Общо 4025 лв. е заработката на В. Г. от варненското ловно дружество “Аксаково”.

Мъжът спечелил делото срещу агенцията пред Районния съд в Шумен, а сега и Окръжният съд потвърди решението. Към законната премия за това, че е прочистил гората от хищници, които вредят на дивеча и селскостопанските животни, се добавят и 762 лв. държавни такси и адвокатска разноски.

Авджията отстрелял чакалите в периода септември 2009 г. - март 2010 г. Представил пред съда седем протокола, съставени от комисии. В тях е удостоверено, че В. Г. е представил отрязани уши на отстреляни 161 чакали, за което трябва да му бъде платено възнаграждение от 4025 лв. Съдът взема под внимание и заповед от 2003 г. на началника на тогавашното Национално управление на горите, че във връзка с увеличените популации на вълци и чакали за всеки отстрелян звяр се плащат 25 лв. Заповедта още е в сила.

Преди да си потърси парите чрез съда, ловджията отправил покана за доброволно плащане до горските, но те нямали средства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони