Зодиите: Откъде ще им дойде сакатлъкът?

Всеки от зодиакалните знаци е предразположен към определени здравословни проблеми. При избора на спорт трябва да избягваме занятията, които биха увредили застрашените органи.

ОВЕН

Пазете

главата!

Овните са застрашени най-много от чалване, удар по главата и изпадане в пристъп на бяс. От последното в по-младежка възраст може да изпаднат в кофти ситуации, а в по-напреднала - да получат инсулт. Принципно са склонни към инциденти, понеже са буйни и непредпазливи и в спортуването. Затова - пазете главата! За вас е подходящо да тренирате тенис, моторни спортове, футбол, спининг, вдигане на тежести и фехтовка. Два от тези спортове са свързани с носенето на предпазни каски, но във вашия случай не е зле винаги да спортувате със защитен череп.

ТЕЛЕЦ

Едно танго

на плаца?

Най-лошото, което може да им се случи по време на спорт, е по някакъв невъобразим начин да си прережат гръкляна. Телците са застрашени от всякакви болести и инциденти, свързани с гърлото. Понеже обикновено предпочитат да спортуват с нож и вилица в ръка, част от представителите на знака са малко по-заоблени, отколкото би им се искало. За да сте във форма, се налага да се поразмърдате. Изберете някакъв вид танци - знаете, че в това ви бива. Други добри за вас спортове са сърф, ски бягане или джогинг в умерено темпо.

БЛИЗНАЦИ

Опасност от задъхване

Много е опасно човек да е Близнак! Може да се задуши и да умре, да си изпочупи ръцете и краката или да получи нервен срив по средата на някоя спортна игра. Белите дробове са им слабо място и трябва да избягват дейности, при които биха се задъхали. И така, най-добре е да спортувате в група или с партньор. Не само защото могат да ви окажат първа помощ, когато се наложи, но и понеже ще има с кого да си бъбрите, докато се потите. Изберете нещо по-безопасно като йога или плуване.

РАК

Без удари

в корема

На Раците слабо място са им гърдите, гръдната кост и стомаха. Което означава, че ако участват в боксов мач, трябва да внимават да не получат удари по тези места. Особено жените. Понеже имат тенденция да се закръглят около талията, се налага да поспортуват. Всички астролози предлагат на водните знаци да се занимават с плуване. В случая с Раците това е силно препоръчително, тъй като те бездруго не обичат много да си дават зор. Ако има Рак олимпиец (например Майкъл Фелпс), той ще е с асцендент, който обяснява целеустремеността му (Дева).

ЛЪВ

Петанк по

градинките

Сърцето е слабото място на Лъва. И гръбнакът. А също и гърбът, аортата... Изобщо, астрологически погледнато, Лъвът е жив зян. Той хем трябва да тренира редовно, хем да не се пресилва. Най-добре е спортът, който практикува, да е на открито и пред публика. Затова най-подходяща е френската игра петанк, при която малки метални топки се мятат по едно още по-мъничко червено топче, наречено кушон. Гаранция, тази игра винаги привлича голям кръг зяпачи по градинките. Така Лъвът хем няма да се пресили, хем ще може да изяви състезателния си характер.

ДЕВА

С мокри

кърпички в ръка

Девите спортуват, без да им казва някой. На практика Девите са измислили здравословния живот. Но винаги ще предпочетат спорт на открито, отколкото да бъхтят с гирите в миризлив фитнес. Ако все пак им се наложи - на помощ идват антибактериалните кърпички. При тях погнусата е ключов фактор при избора на следните неща: храна, жилище, приятели и всичко останало. Предразположени са към заболявания на нервите, далака и храносмилателната система. Трябва да карат колело или да играят футбол, баскетбол или други занимателни спортове с приятели.

ВЕЗНИ

Да не вдигат щанги

Везни, пазете бъбреците! Не давайте да ви ритат в тях, внимавайте да не падате по гръб, за да не ги наранявате. Тоест карате, джудо, бокс и други бойни спортове не са правилният избор. Забравете и за вдигането на тежести. Може да спортувате кънки на лед, пилатес, танци или фитнес. Но по малко, за да не се изморявате. Трябва да внимавате и да не се простудите.Намерете си приятел или приятелка, с които да въртите заедно велоергометъра и да пиете възстановителни кафета след тренировки.

СКОРПИОН

Покоряват върхове

Скорпионът има спортна злоба за неколцина. Толкова са нахъсани че, ако им дадете канго, ще пробият тунел до Китай. Най-добре се занимават самостоятелно, тъй като не им допадат отборните игри. Обичат да надскачат пределите на собственото си тяло. Това може да ги доведе до саморазрушение. Няма спорт, който да е противопоказан на здравето им. Може да се пробват да покоряват планински върхове. Прилягат им бойните изкуства, а също и балетът - всички спортове, които изискват доза мазохизъм. Йогата обаче не е за тях.

СТРЕЛЕЦ

А кога възстане дробът...

Стрелецът трябва да стреля с лък. Или с пушка. Приятни са му спортове на открито, свързани с трошене на крайници, глава и редовно получаване на синини. Колкото по от упор гледат смъртта, толкова по-радостни са Стрелците. Имат силни бедра и добре им се получава карането на ски и велосипед. Когато имат поставена цел, тренировките им са по-ползотворни. Единственият спорт, от който трябва да се пазят, е вдигане на чаша на маса. Стрелците са предразположени към заболявания на черния дроб.

КОЗИРОГ

Артритът

ги дебне

Страдат от болки в костите, ставите, коленете и зъбите. Имат предразположеност към артрит, ревматизъм и други неприятности с костната система. Следователно трябва да избягват екстремните спортове, при които могат да счупят крайник, и не бива да играят бокс, за да не останат "беж жъби". За тях са разходките сред природата и скалното катерене. Полезно им е всичко, свързано с продължително натоварване, но без да се преуморяват - ако карат колело, не бива да изкачват прекалено много баири, ако ще тичат - да не се изсилват.

ВОДОЛЕЙ

Слабост им е ахилесовата пета

Или Ахил е бил Водолей, или Водолеите са най-неуязвимите в зодиака. Всичко им е наред, с изключение на едно - ахилесовата пета. Е, и прилежащите й прасци и глезени. Тоест трябва да се пазят от контузии и травми. Но като прекомерно оригинални хора те не си падат по нормални спортове, а тъкмо по такива, които са опасни за слабото им място. Обичат да скачат с парашут, да летят с парапланери, изобщо колкото по-екстремно, толкова по-забавно. Танци, бягане и плуване са добри за тях, стига да внимават с краката.

РИБИ

Хващат гъбички от въздуха

Ама как ги мързи само! Тяхната максима е: “Гладен чувал не стои, а като се напълни - поляга.” Рибите мразят да се потят, да се задъхват, да се уморяват. Дай им да медитират. Затова за тях е йогата. Проблемите на този знак са в имунната система и стъпалата. Предразположени са към изкривяване на ходилото, счупвания и всевъзможни проблеми. Гъбички хващат буквално от въздуха, дори не е нужно да стъпват в басейна. А иначе водните спортове са чудесни за Рибите. Също и танците, които им се удават и им доставят удоволствие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл