Лекар, обвинен за смъртта на поп певеца Принс, ще плати 30 000 долара глоба

Изявление на президента Румен Радев след заседание на КСНС на тема „Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки“

Корнелия Нинова: Предложих в модернизацията на армията да се включат Българската отбранителна индустрия и бизнеса

Прессекретариатът на президента Радев опровергава Цветан Цветанов

Министър Красимир Каракачанов: Очакваме над 130 млн. лева за отбрана до 2019 г.

Пентагонът: Сирийското правителство запазва ограничена възможност за химическо нападение в бъдеще

Пази ни армия без хора и техника Войникът получава по-ниска заплата от шофьор в градския транспорт

Иракчанка опита да влезе в Румъния с чужд британски паспорт, закупен в България

Пишат как се започва бизнес Въвеждат електронни обществени поръчки

Министър Ангелкова: Това лято очакваме значителен растеж на чуждестранните туристи

ЦСКА в кубчето на Рубик

Мутри изнудили баба да пренася кокаин Банда от 7 врачани вече е зад решетките, един от тях бил беглец от правосъдието

„Трансформации“-те на Благой Иванов

Вижте акцентите от броя на “Труд” в петък, 20 април 2018

Румен Петков: Битката с корупцията е жизненоважна за България, но не трябва да се преиграва Това би имало обратен ефект

Цветанов: ГЕРБ ще участва самостоятелно на местните избори

Изпълнителната комисия на ГЕРБ взе решение да се явим самостоятелно на местните избори. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на Националното съвещание на ГЕРБ в Пловдив, на което присъстват общинските кметове, народните представители и областните координатори, както и министрите от квотата на ГЕРБ.

„Избирайте внимателно кандидатите за кметове и общински съветници, за да сме сигурни, че предлагаме на гражданите да изберат най-достойните кандидати“, призова Цветанов структурите на партията. Той бе категоричен, че ГЕРБ няма да участва в пазарлъци, и партията има ясна концепция за участието си в изборите.

„Още от 2007 година ГЕРБ винаги участва сама на избори и това ни е носило успех във всички кампании. Формирането на общинските съвети ще бъде изключите лно важно, за да може партията да реализира своите политики на местно ниво“, посочи заместник-председателят на партията. Според него, предложенията за листите трябва да идват от структурите на местно ниво, а не да бъдат налагани по вертикала от централата на партията.

„Дори да бъде нарушена коалиционната култура по време на местния вот, не трябва да си затваряме вратите за нормално общуване с нашите коалиционни партньори след изборите. На национално ниво ГЕРБ ще пази политическия диалог, за да бъде стабилно правителството“, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветан Цветанов представи пред актива на ГЕРБ анализ на резултатите и тенденциите на всички национални избори, в които участва партията. „На базата на резултатите ни от предишните избори за местна власт през 2011 година, целта за ГЕРБ на предстоящите местни избори е да постигнем над 94 кметове на общини и над 1601 общински съветници в цялата страна“, заяви Цветанов. По думите му, анализът на резултатите от последните избори през 2014 година показва, че БСП в момента се намира в състоянието, в което изпадна СДС след 2001 година, като се наблюдава роене на политическите формации в ляво. Според председателя на парламентарната група на ГЕРБ, предстоящите местни избори трябва да се проведат по правилата на сегашния Изборен кодекс, въпреки неговите несъвършенства, защото ако сега бъдат предприети промени, ГЕРБ ще бъде обвинена, че прави промени в последния момент и това ще повиши градуса на напрежението в страната. „Като национално отговорна партия, ГЕРБ поставя стабилността на държавата като основен приоритет, затова не искаме по никакъв начин да даваме поводи за извънредно политическо противопоставяне преди изборите“, обясни още Цветанов.

Заместник-председателят на партията посочи, че Пловдив е добър модел за успешна политика на местно ниво, защото кметът от ГЕРБ Иван Тотев направи много за европейското развитие на града.

Очаквайте подробности

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.