Вижте резолюцията на ДСБ след националното им съвещание

Националното съвещание на ДСБ отчита необходимостта от стабилно управление, което да гарантира националната сигурност, се казва в резолюция на националното съвещания на ДСБ. От партията отбелязват, че подкрепят политиката на РБ в НС и изпълнителната власт, като ключов стабилизиращ фактор за връщане на международния престиж на България и ролята й като лоялен член на ЕС и НАТО, като оценява изключително високо работата на министрите на външните работи и отбраната.

От партията определят реформите в правосъдието и сектор сигурност като първостепенно условие за излизане на страната от трайната политическа, икономическа и демографска криза. От там призовават партньорите в РБ и управлението да се обединят около радикална форма на борба с корупцията по румънски модел, чрез създаване на независима антикорупционна прокуратура, разследваща висшите етажи на изпълнителната, законодателната и съдебната власти.

ДСБ приветства реформаторските усилия на министрите от РБ в сферата на правосъдието, здравеопазването и образованието, като подчертава необходимостта от спешен напредък на административната реформа и промените в режима на обществените поръчки в борбата срещу корупцията.

От ДСБ потвърждават необходимостта от консолидация на РБ като политическа общност, с убеждението, че тя трябва да се осъществи отдолу нагоре, на основа на сътрудничество в името на общи цели, при отчитане на естественото лидерство на местно и национално ниво.

Резолюцията отбелязва, че ДСБ възлага на общинските и областни структури на партията да водят преговори за максимално широко обединение на десните и реформаторски сили, с цел изолиране на БСП и ДПС от местната власт, преодоляването на корупцията и финансовата безстопанственост.

От партията възлагат на Националното ръководство да положи максимални усилия за утвърждаване на реформаторското обединение на национално ниво като единна и последователна модерна десница, способна да се бори за равноправно учатсие в управлението на страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини