Борисов: Павлова работи нон-стоп в населените места без ток в Смолянско и Кърджалийско

"Днес заедно с кметовете на общините от Смолян и Кърджали се събрахме на оперативен щаб, за да координираме действията на екипите по овладяване на ситуацията в засегнатите от метеорологичните условия области", написа във фейсбук премиерът Бойко Борисов.

"Присъстваха и директорите на горски стопанства, полиция, пожарна, БЧК и областните управители на Смолян и Кърджали. В момента министър Лиляна Павлова работи нон-стоп заедно с представителите на местната власт в населените места без ток, където пожарната доставя храна, вода и всичко от първа необходимост. Областните кризисни щабове и представителите на изпълнителната власт работят в синхрон и продължават работата си въпреки влошените условия", пише още Борисов.

Изпълнителната и местната власт работят в синхрон за овладяване на бедствието заради снега в региона, беше общата констатация на кметовете, които участват в оперативния щаб, който министър-председателят Бойко Борисов свика в Смолян, съобщиха от правителствената информационна служба. Представителите на местната власт призоваха да не се политизира тежката ситуация и отбелязаха, че е важна реално свършената работа в подкрепа на хората по места.

Постигната е и добра координация между областните кризисни щабове и изпълнителната власт. Министър Павлова също е на място, създала е необходимата организация и координация за преодоляване на тежката ситуация.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини