Колите изместват жените на автосалона

Хубавите коли и красивите жени принадлежат към задължителната програма на всяко автомобилно изложение. Но нали всичко тече и се променя - автосалоните вече не са това, което бяха. Колите ги има и стават все по-интересни и високотехнологични. Но атрактивните хостеси, които се усмихват край новите модели, намаляват прогресивно. И обратно пропорционално на тази тенденция стават все по-облечени. С малки изключения, разбира се. Напращяла и разголена плът все още се среща там, където иде реч за напомпване в буквалния смисъл на думата - на щандовете на производителите на гуми и на компаниите за тунинг.

Автомобилните фирми предпочитат да акцентират върху колите си и затова все по-често се отказват от красивите моделки. Доказателство е решението на организаторите на голямото изложение в Шанхай да забранят хостесите. Тази година на автосалона в Китай няма да позира нито една хубавица. Това е резултат от последното издание на събитието миналата пролет, когато наетите от изложителите китайски момичета бяха толкова разголени, че скандализираха посетителите и властите.

В Европа и по-специално в Женева нещата са далече по-умерени. Манекенките са облечени стилно и ефектно в синхрон с автомобила, до който позират. Някои от тях могат да ви информират за техническите характеристики на колата, която рекламират - конски сили, въртящ момент, разход на гориво. Късите рокли и дълбоките деколтета са рядкост. Срещат се най-вече там, където вниманието на силния пол трябва да бъде привлечено на всяка цена с комбинацията “красива кола и красива жена”. Както вече казахме, това са фирмите за тунинг и италианските фирми. Производители като “Фиат”, “Ланча”, “Ламборгини” и “Алфа Ромео” сякаш ще бъдат последните, които ще отрежат хостесите от личния състав за автосалоните. И това им прави чест, поне в очите на мъжката част от публиката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили