„Левски“ отново е силен срещу слаби

“Левски“ отново показа мускули срещу скромен съперник - 4:0 с „Марек“ на стадион „Георги Аспарухов“ в последния кръг от редовния сезон в „А“ група. „Сините“ временно си върнаха безценното шесто място, което обаче отново ще бъде заето от „Ботев“, ако днес победи ЦСКА.

Досега през годината „сините“ три пъти играха с подобен аутсайдер и записаха две победи и реми срещу „Хасково“ с обща голова разлика 12-1 (включително две срещи за купата). Сега съотношението стана 16-1 в дуели с последния и предпоследния в родния елит. Но в дербито срещу „Лудогорец“ грандът падна с 0:1 в Разград и затова е напълно възможно да продължи във втората половина на класирането в „А“ група.

„Левски“ нетипично започна с 8 чужденци, а тримата българи бяха Борислав Стойчев, Божидар Краев и Владимир Гаджев. Треньорът Стойчо Стоев направи четири промени в стартовия състав в сравнение с дербито в Разград. И четиримата заменени се оказаха български играчи.

Антонио Аниете откри резултата в 15-ата минута след впечатляващ пас с пета на новия централен нападател Лукаш Гикевич. Към края на полувремето капитанът Гаджев първо удвои от пряк свободен удар, а после утрои след изстрел от далечно разстояние. Скоро след почивката новакът Либан Абди направи 4:0.

„Марек“ игра точно като предпоследен и отправи удар чак в края на мача. „Левски“ показа раздвижена, атакуваща игра, с доста сръчни подавания и опасни удари, която обаче не показа в Разград.

На „Аспарухов“ дойдоха към 1000 достойни левскари. Малцината в сектор „Б“ подкрепяха ударно отбора в трудната ситуация. Цените на билетите бяха по 10 и 15 лв., но ще паднат при място във втората шестица

Батков: Ще гледам мача в Пловдив

„Яд ме е, защото сами сме си виновни за положението, в което сме - заяви собственикът на „Левски“ Тодор Батков след победата с 4:0 над „Марек“. - Даже докато гледахме мача с Гонзо, се сетихме, че раздавахме точки на кого ли не - двата мача с „Локомотив“ (Пд), „Литекс“, „Славия“, „Марек“. Нямам думи... Лидерът в класирането (ЦСКА - б. р.) каза, че тази игра се играе на точки. Да, играе се на точки. Апелирам за феърплей и мъжкарство. Защо ЦСКА да няма сили срещу „Ботев“ и да спечели? Играха нелошо през есенния дял. Взеха много точки с характер, воля и немалко качества. Ще гледам техния мач, какво да направя. Ще го гледам, няма как да не го гледам. Каквото стане - стане.“

При място във втората половина на класирането „синята“ управа ще се събира следващата седмица да мисли какво да прави.

Гонзо: Най-важното е да не сме подлоги

“Няма да се молим на никого - заяви спортният директор на „Левски“ Георги Иванов. - Ако ЦСКА иска да дава мача на „Ботев“, да го дава. Ако сме във втората шестица, ще си понесем последствията. Резилът ще е за ЦСКА. Ще гледаме мача. Да, може да не сме в първата шестица, но е най-важно да си запазим достойнството, а не да сме подлоги на някого. През лятото целта беше да градим отбор и от другия сезон да сме равностойни на челните отбори. Целта е да се класираме за евротурнирите и да играем в първата шестица, защото нашият футбол се харесва на хората. Най-важното е да запазим достойнство и морал. Срамота ще е, ако не влезем в първата шестица, да развалим граденото през тези седем месеца.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ