Новоотделената община Сърница си избира кмет и общински съветници

Избират кмет и общински съветници в малкото градче Сърница. Вотът стана възможен след отделянето на общината от Велинград на 1 януари тази година. Като местните избори днес се смятат за нещо като генерална репетиция за тези през есента, съобщава Нова телевизия.

В битката за местната власт влизат четири партии - ДПС, ГЕРБ, Реформаторският блок и партия "Нова алтернатива". Победителят между Кемал Байрактар – кандидат на „Нова Алтернатива", Неби Бозов - ДПС, досегашният кмет Мустана Аликанов - подкрепен от ГЕРБ и Кемал Тинев - Реформаторски блок ще е първият кмет на Сърница.

Нова телевизия съобщи, че има различни начини за агитация в новото градче, различни от политическото убеждаване - раздават се пакети с храна, подаряват се стенни часовници, а цената на един глас за определена партия струва 20 лв.

В бъдещия местен парламент ще има 11 общински съветници.Предизборната кампания беше съпътствана от обвинения за натиск над избирателите, включително през социалните програми в региона, имаше информации и за раздаване на пликове с продукти в навечерието на вота.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини