Над 140 души усилено работят по ремонта на площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград (СНИМКИ)

Шофьор засече и наби друг водач на кръстовище в Божурище

Мариана Попова показа снимка с новородената си дъщеричка

Започват нови разкопки в резервата „Марцианопол“ Затворници ще помагат на археолозите

В Северозапада – бедните намаляват, инвалидите се увеличават

Борисов: Хората, които ще предложа като варианти за главен секретар на МВР, са добри професионалисти (ВИДЕО)

Нинова към Борисов: От БСП само Станишев е гласувал в Европарламента срещу Унгария

Garitage Park привлече още седем големи компании като наематели в комплекса Над 130 семейства вече намериха своя нов дом в Парка

Слави задмина и премиера по последователи във фейсбук

Министърът на МВР след среща със синдикатите: Мой дълг е да представя виждания си за работата, но и да чуя от тях основните проблеми

Министър Порожанов: През 2018 г. няма данни за неразплатени задължения на тютюнопроизводители

Улесняват инвеститори и стартиращи фирми във Варна

СДС: Искането търговските вериги да продават хляба без печалба е ехо от социализма

Борисов в Габрово: Новостроящият се храм се изгражда изцяло с дарения и е великолепен (СНИМКИ и ВИДЕО) Министър-председателят инспектира и строителството на довеждащия път към тунела под Шипка

Нов вид семейна помощ за деца без право на наследствена пенсия

Над 300 души във Видин остават без работа

Във Видин от утре над 300 души ще останат без работа. Едно от най-големите предприятия в града и в Северозападна България – „Видахим”, давало хляб на повече от 400 семейства в бедната община, ще затвори заради липсата на работа, предаде Нова телевизия.

В петък обедната почивка на работниците във „Видахим” служеше за изнасяне на лични вещи от завода. Повечето от служителите отказваха да коментират предстоящите съкращения.

Във фирмата работят общо 446 души. Съкращения ще има в завода за пневматични гуми, Ремонтно механичния завод и в ТЕЦ-а. Броят на хората, които ще получат прездизвестия в понеделник, е точно 314. Основната причина е финансова невъзможност на фирмата за осигуряване на работа и изплащане на трудовите възнаграждения и осигуровките на работещите в предприятието.

„9 души ръководни служители, 12 аналитични служители, 120 приложни специалисти, помощен персонал, 95 квалифицирани работници, 49 машинен персонал и 13 нискоквалифицирани работници“, казва директорът на „Бюро по труда“ – Видин Милчо Цоков.

Ръководството на Видахим отказа среща с екипа ни, за да коментира предстоящите съкращения. А такива е имало и през последните четири месеца. Освободени са близо 100 души.

„Възможността да си намерят веднага работа е минимална. Над 4000 са безработните в града регистрирани. Това означава, че трудно тези хора ще намерят“, допълва Цоков.

Проверките на Инспекцията по труда във Видин показват, че заплатите за януари на служителите във „Видахим“са изплатени.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.