Свлачище блокира пътя за Смолян и Пампорово

Огромно свлачище препречи пътя на шофьорите, тръгнали тази сутрин за Смолян и курорта "Пампорово", предаде БГНЕС.

Огромна скална маса затрупа пътя Бачково - Наречен в района на Юговското ханче. Скалните късове, паднали на пътя, са много големи. Дясната лента в посока Асеновград – Смолян е напълно затрупана, прокаран е обход покрай скалите и движението се осъществява изключително интензивно, образуват се опашки. Някои леки автомобили преминават, но повечето шофьори се връщат обратно в посока Асеновград-Пловдив. Рейсове с туристи, тръгнали към Чепеларе и Пампорово също поемат в обратна посока.

По пътя Пещера-Бяга също има свлачище, но там движението се извършва само в едната лента и шофьорите трябва да са с повишено внимание и съобразена скорост. Временно ограничение на движението е въведено и за пътя Пещера-Батак, поради свлечена скална маса и паднали дървета.

От пътната агенция информират, че пътищата в цялата страна са проходими при зимни условия. Температурите рано тази сутрин са в интервала от минус 10 до 8 градуса над нулата.

Времето е облачно. Дъжд превалява в областите Добрич, Хасково, Русе, Сливен, Търговище, Ловеч, Видин, Разград и в районите на Скравена, Първомай, Враца и Оряхово, Девенци, Гулянци, Телиш и Искър. Слаб сняг превалява в област Сливен и в района на Картела. Вятър духа в областите Шумен, Силистра, Добрич, Варна, Разград и Смолян.

Ограничена видимост поради мъгла до 50 метра има на прохода Шипка и Сливен-Ичера. До 100 метра е видимостта в района на Антоново, Кубрат, Прохода на Републиката, Гривица и Любеново.

На автомагистрала "Хемус" предстои авариен ремонт на виадукт "Елешница", поради което е въведена временна организация на движението - изцяло се насочва от активната лента в изпреварващата лента на ляво платно в посока Варна-София от км 6+500 до км 8+000.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони