Генералният секретар на ООН: Съветът за сигурност не може да реши международните проблеми в сегашния си вид

Южна Корея спира да облъчва Севера с пропаганда

Вечеря изненада за Макрон в САЩ Френският президент пристига във Вашингтон днес

МВФ прие нови правила за оценяване на корупцията

Франция засилва граничния контрол в южните Алпи

И днес ще е топло и слънчево

The Times: Годеникът на Юлия Скрипал се оказа руски агент Степан Викеев изчезна от социалните мрежи, не отговаря и на обажданията й

Ултрасите и услугите

На 23 април 2018 да почерпят

Графа открадна Ягода в “Гласът на България” Младата изпълнителка за малко да отпадне, след като загуби дуела с най-добрата приятелка на Симона Загорова - Никол

Колата намира място и паркира без водач Тестват нови технологии на летището в Хамбург

Албена посреща туристите в обновени хотели Аквапаркът се разширява с уникална детска водна зона

Ванеса Атанасова: И мъже танцуват на пилон Пол денс няма нищо общо с нощните заведения и стриптийза, категорична е треньорката

Джим Кери минава в психарски режим “True Crimes” е сниман в Полша

Ердоган повдигна въпроса за евентуална размяна на двамата задържани в Турция гръцки войници за осемте турски, които получиха убежище в Гърция

Изключиха третокласник от 3 училища, бие съучениците си и плюе учителите

Пореден случай на обвинения в насилие в класната стая. Родители се оплакват от третокласник, който според тях тероризира и съучениците, и учителите си. Проблемите на ученици и учители от столичното 25-о училище започнали преди 4 месеца. Тогава в учебното заведение пристигнал нов ученик. 9-годишен третокласник.

„За един ден едно дете беше с посинено око, две други с разклатени зъби. Учителките се опитват да предпазят децата, съответно му хващат ръцете и като ръцете не са му свободни, той започва да ги рита по краката. В беса си им се изплюва в лицето”, споделят родители пред Нова телевизия.

Още след първия инцидент, родителите потърсили майката на новия ученик, но тя категорично отказала да контактува с тях. Последвали още няколко родителски срещи. Нито родителите, нито от училището обаче, успели да овладеят ситуацията.

„Не сме спирали да се опитваме да спрем тези прояви на детето, нито пък сме неглижирали ситуацията. Подходено е с търсене на решение, което да е в полза на всички страни”, казва директорът на 25 ОУ “Д-р Петър Берон” Надка Христова.

Такова решение обаче, оказва се, няма. От училището твърдят, че са с вързани ръце. Могат единствено да изключат детето, а докато това стане, взели нестандартното решение в часовете на III а клас да присъстват по двама учители. Първият в ролята на учител, вторият в ролята на пазач.

Ако детето обаче бъде изключено, ще отиде в ново училище – 4-то поред за третокласника. Как тогава да бъде помогнато на това дете така, че и съучениците му да бъдат в безопасност. Какво предвиждат институциите в подобни ситуации – попитахме Инспектората по образованието.

„Наблюдаваме нещата. Работи се със специалисти от дирекция Социално подпомагане с детето. Оказва се от наша страна методическа помощ освен към ръководството на училището и към майката относно преминаване към друга форма на обучение. Но това може да стане само ако тя би желала”, коментира началникът на РИО, София Евгения Вълкова.

И докато от Инспектората се надяват майката на третокласника да се съгласи той да бъде обучаван индивидуално например като междувременно получава и друг вид помощ, родителите на други 23 деца се канят се да отпишат децата си от 25-то училище. По примера на родители от предишните училища, в които момчето е учило.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.