Автобус с пътници падна в пропаст в Бразилия, 55 души загинаха

Автобус с пътници падна в пропаст в щата Санта Катарина, южна Бразилия. Петдесет и пет са загиналите при голямата пътна злополука. Сред жертвите има 24 жени и 8 деца, предаде АФП, като се позовава на неокончателни данни от местните власти.

Автобусът, собственост на туристическа компания, пътувал от Унияо де Виктория в съседния щат Парана за Гуаратуба на Атлантическия бряг. По официалния списък пътниците трябвало да са 50, но явно колата е превозвала повече хора. Засега няма данни за чужденци сред катастрофиралите, уточнява БГНЕС.

Според информации в бразилския печат водачът загубил контрол над возилото на завой по нанадолнище на пътя, известен като много опасен. Машината е паднала от 400 метра в пропаст в планината Доня Франциска, която е известна туристическа зона.

За изваждане на жертвите и за оказване на помощ на ранените са изпратени линейки, един хеликоптер, 40 служещи от военната полиция, 30 пожарникари и още тридесетина спасители. Спасителната операция се затруднява от тъмнината - катастрофата е станала при падането на нощта и от насечения терен.

Пътните инциденти по този път – низ от опасни виражи, са доста чести. През последните пет години там са загинали 66 души, пише в. "Естадо".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят