Ивайло Калфин: Скоро участието ни в кабинета ще се преосмисли

Скоро участието ни в кабинета ще се преосмисли. По голяма част от ангажиментите, поети към нас, няма и движение, а това не е добре. Това обяви социалният министър Ивайло Калфин пред bTV.
„Вижте, хората очакват от кабинета да върши работа, а не да се обичаме. На за нас е важно да се види какво се случва и какво не. По някои теми, които ние сме поставили пред другите партии в кабинета, даже няма и идея да се започне нещо. Говорим за темата за инвестиции, за енергетиката, за изборното законодателство, за създаването на инвестиционен фонд във високи технологии. Скоро ще поставим въпроса пред партньорите”, обяви Калфин.

„В АБВ няма глад да власт. Ние работим за това, за което сме поели ангажимент пред хората”, добави Калфин.

„Относно КТБ трябва да направим така, че да не се повтаря случилото се в КТБ. Трябва да има промени в законодателството. Чак сега се създаде комисия в парламента. Този казус бе една от нашите точки, по които искаме да се разплете всичко”, добави Калфин.

Накрая той каза, няма никакво намерение да се кандидатира за лидер на АБВ на форума през април. „Бих подкрепил кандидатурата на Георги Първанов, защото той е силен лидер”, завърши Калфин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини