Наши роми арестувани за убийство във Франция

Трима български роми са арестувани за убийството на пенсионер във френския град Вилньов д'Аск, близо до Лил, предадоха френски медии. Случаят предизвикал истински шок и ужас сред местните жители, тъй като районът им бил известен като изключително тих и спокоен.


Престъплението било извършено на 12 ноември 2014 г. Рано сутринта неизвестни нападатели атакували къщата на двойка пенсионери. По време на грабежа те яростно започнали да налагат стопанина Гюстав Бюрак (84 г.). Той починал от няколко тежки удара по главата. 80-годишната му съпруга пък била със счупена челюст след нападението. Според някои местни издания съпрузите били вързани по време на грабежа. Жената била атакувана в леглото, докато още спяла. Мъжът й пък бил бит, за да каже къде са парите им. Той дори заявил на нападателите: „Можете да ме убиете, но нищо няма да ви кажа“, пишат френски медии.

След няколко месеца разследване френската полиция влязла в следите на български роми, които обитавали Рубе и Лил. Криминалисти показали на вдовицата снимка на един от заподозрените за нападението и тя го разпознала. Така в ареста се озовали двама мъже и една жена. Според полицейски източник, цитиран от френски медии, тримата нашенци се препитавали с грабежи и обири на територията на Западна Европа.

Пред местни журналисти съпругата на убития споделя, че все още не може да преживее загубата на мъжа си и изказва благодарност на полицията, че е заловила извършителите. Но се притеснява, че те може да имат съучастници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право