Чушката помогнал за разкриване на грабеж над англичани

"Не съм участвал във въоръжен грабеж над семейството англичани в сливенското с. Биково. Дори съдействах на полицията. Това обяви Ангел Савов (37 г.) от Нова Загора.

Грабежът бе извършен в края на януари т.г. Задържани бяха четирима мъже от Нова Загора и Раднево. Според първоначалните данни един от заподозрените бил известен с прозвището „Чушката“. Ангел Савов се разпознал по прякора, тъй като в Нова Загора само него наричали така, твърди той. „Бях тръгнал на път за Италия, когато чух, че се уговаря грабеж. Но нямам нищо общо с това. Върнах се в България в края на февруари. Тогава дадох показания, бях разпитван и пред съдия", допълни той. Ангел Савов подозира, че някой от задържаните се е опитал да го натопи за престъплението. Призна, че познавал някои от тях. „Например с Котарака (б.р. - един от задържаните) се знаем от деца. Но нямам общо с никакви грабежи", заяви Савов.

Наша проверка установи, че той не е осъждан, не е бил задържан за случая "Биково", няма данни да е участвал и не е привлечен като обвиняем за грабежа.
Въоръженият грабеж над 74-годишните Джейн и Кристофър е едно от най-дръзките престъпления, регистрирани в Сливенския регион. Семейството англичани живеело от няколко години в малкото селце. Домашна помощница издала, че в сейфа им може да има 50 хил. лева за операция на Кристофър. Маскираните нападателите нахлули посреднощ и заплашили стопаните с нож. Търсената от тях сума обаче липсвала. Тогава бандитите задигнали златни накити, два лаптопа, видеокамера, газови пистолети и колекционерски предмети. За въоръжения грабеж бяха задържани Д. Д. (39 г.), С. С. (39 г.) от Нова Загора и Г. Г. (39 г.), А. А. (23 г.) от Раднево. Те са криминално проявени и многократно осъждани, казаха от МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони