Паметник с очертания на гроб се появи на булевард в Търговище

Паметник с очертания на гроб на лобното място на 18-годишно момче, загинало при катастрофа на бул."Митрополит Андрей", разбуни духовете в Търговище. Паметникът е бил монтиран на мястото на трагедията в края на седмицата. Там през декември миналата година загина младежът, който шофирал колата си БМВ и се ударил в дърво. В негова памет приятелите му събрали пари и поръчали паметника, за да го почетат и да помнят лъчезарното момче, което си отшило нелепо толкова рано, казаха родители.
Слагането на паметника на булеварда възмути граждани, които сезираха медиите и институции и разпалиха остра дискусия в социалните мрежи. Приятелите на момчето се заканиха да бранят плочата с телата си и да не позволят да бъде махната. Родители също застанаха зад младежите и ги подкрепиха, като заявиха, че в града има други проблеми, за да се занимава обществото с израза на скръб на децата.

"Нека всичко друго в нашия град да стане подредено, чисто, прекрасно и тогава да се възмущаваме как, видите ли, изникна "незаконен паметник"! На никого не пожелавам знайни и незнайни хора да обсъждат дали паметната плоча на детето му е законно или незаконно поставена! Ако родителите и приятелите на Билко четат негативните коментари, то аз им поднасям моето искрено съжаление! "Почивай в мир, Билко!", така пише на колите на неговите приятели! Прощавай, че с недостойни думи скверним паметта ти, мило дете", написа майката на един от приятелите на загиналото момче.


Други са категорични, че мястото на такъв паметник не е там. "Трябва да се уважава скръбта, но и да се спазват разпоредбите", написаха те. Трети защитиха паметника, че в мъката си хората поръчват големи постаменти, като символ на обичта и непрежалимата загуба.

От общината заявиха, че паметникът е незаконен и в понеделник разпореждат проверка. От полицията също ще уточняват кой е монтирал възпоменателния символ на това място и кой носи отговорност за него. "В случая нямаме плоча, а цял паметник. Такива почнаха да се появават и по главните пътища, което изисква да се намери регулация. За първи път обаче имаме паметник с очертания на гроб в самия град. Това създава риск за преминаващите в района и може да доведе до друга трагедия", казаха полицаи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони