Британските депутати одобриха проектозакона за митническите правила след Брекзит

Вулканична лава рани 23 души на туристическо корабче на Хаваите

В САЩ задържаха рускиня по подозрение в шпионаж

САЩ и Русия „трябва да се разбират“, заяви Доналд Тръмп

Слънце до обед, следобед – дъжд

На 17 юли 2018 да почерпят

Вижте Илиана Раева по бански (МНОГО СНИМКИ)

Джон Маккейн: Пресконференцията на Тръмп с Путин беше срам

Пловдив посрещна частица от мощите на свети апостол Андрей Първозвани

Москва скастри Заев заради твърденията му за руска намеса в протестите в Македония

Александра Митева, БАБХ: Наличието на чума бе установено на 23 юни и потвърдено от френска лаборатория

Кметът поздрави бургаски спортисти

Нов данък „Градушка” удря цените на масовите застраховки

Моралът и Атанаска Дишева

Тръмп – Путин, четири часа, които могат да променят света (обзор)

Зли сили сеят смърт в прокълнат блок

Духове сеят смърт в прокълнат блок в Русе и държат в нестихващ ужас живеещите там. 15-етажният блок „Некрасов“ на ул. „Борисова“ се прочу с поне десетина убийства, самоубийства и нещастни случаи. Преди време хората дори викаха поп да премахне проклятието.

„Със съседите се видяхме в чудо какво да правим, само пенсионери останахме по етажите, съвсем ще обезлюдеем“, тревожи се домоуправителят Найден Бороджиев. Таблото за съобщения във входа е осеяно с некролози, а в близката градинка старици само чакат някой да спомене за блока на смъртта и да разкажат поредната фатална история.

Преди 3 години блокът на ужасите взе поредната си жертва, след като възрастна жена падна от последния етаж и стана на пихтия. Заради силния вятър 75-годишната Пенка Ангелова излязла сутринта на балкона да си прибере цветята. Тежка саксия обаче я повлякла и тя полетяла от високо.

„Терасите ни са ниски и баба Пенка вероятно не е удържала саксията“, допускат съседи. Други пък смятат, че немощната старица стъпила на щайга за по-високо и се подхлъзнала. Те не допускат пенсионерката да е посегнала на живота си заради някакви проблеми. Баба Пенка имала две деца, но след смъртта на съпруга си живеела сама.

„Сякаш нещастията в блока ни нямат край“, клатят глави бабичките пред блока. На същия етаж, от който полетяла Пенка, преди време руски наематели докарали кошмари на съседите с убийство на жена. Два етажа по-надолу пък озверял мъж заклал съпругата си и после ударил ножа и на кучето. Паметливи комшии веднага се сещат и за болния им съсед, който скочил от 14-ия етаж. 82-годишният старец имал мания за преследване и не излизал от апартамента си. Накрая решил да сложи край на мъките си, като се самоубие.

Месеци по-късно друг човек се обесил в мазето си, а непознат младеж бил намерен мъртъв в общия коридор на входа. Жена издъхнала, след като съпругът й я насякъл с брадва, както спяла в леглото. Техен съсед пък намерил смъртта си при пиянски скандал. При пожар в избеното помещение умрял друг съсед, а две семейства загинали при катастрофа. Бездомник, решил да се скрие от студа, издъхнал през нощта и се вкочанил на междуетажна площадка в блока.

Хората още изтръпват при спомена за зверска саморазправа преди три години. Тогава 43-годишният Мариан Атанасов удушил за пари 64-годишната си майка Грета Узунова с кабела на зарядното за мобилния си телефон. „Затиснал Грета на пода с коляно върху гърдите и я довършил с голи ръце“, проплаква женица от входа. Когато се освестил, реди тя, убиецът отишъл да си купи бутилка водка и цигари. Върнал се в апартамента, напил се до безпаметност и заспал. След няколко часа се събудил и решил да инсценира пожар. После изчезнал с кухненския нож, златните накити и парите на майка си.

„Мариан понесе трудно развода си, остана без работа, беше отнесен и изнервен, че не може да плаща издръжка“, обяснява позната на зачерненото семейство. Вечерта след убийството той се отбил при бившата си съпруга, оставил й пари за издръжката на децата. После си тръгнал, седнал на една пейка и си прерязал вените с нож. Не успял да сложи край на живота си. Когато се върнал при трупа на майка си в апартамента, полицаите го прибрали. Майцеубиецът излежава 10-годишна присъда.

„Някои собственици на апартаменти ходиха по врачки да питат как да се отървем от прокобата. Обяснили им, че нечистите сили посягат на немощни хора в блока“, казва баба Иванка. Други ясновидки пък виждали още смъртни случаи в „Некрасов“ и обитателите му трябвало да дадат курбан. На мястото на блока някога имало стари гробове и кладенци, в които чужди нашественици хвърляли бебета.

Набожни миряни от близката църква „Св. Георги“ пък обясняват лошата енергия в сградата с нечестивци, които идвали да палят свещи със сатанински помисли.

Баба Иванка разказва, че комшиите ходили да се допитат до врачка, която разваля магии, и тя заръчала да купят петел и риба. Просветени в черните магии обаче казали, че ритуалът трябва да се направи с агне. Съседите спазили всички заръки и засега комай омилостивили черната вестителка.

„Призраци, мистерии, кой каквото ще да мисли, ама се топим“, клатят глави угрижени жени пред блока. Преди 40 години обитателите в „Некрасов“ надхвърляли 450 души. Сега едва се преброявали стотина, и то предимно пенсионери. Някои не смеели да влязат в асансьора, за да не пропаднат в шахтата. Други чертаели схеми на етажите с фатални числа и се допитвали до нумеролози. Трети носели под дрехите талисмани или стискали в джоба чесън.

„Разминаваме се като призраци по стълбището и покрай толкова нещастия започнахме да вярваме във всякакви щуротии, язък, че тука по ул. „Борисова“ сме все интелигентни хора в блокове с имена на руски писатели и поети“, тюхкат се хората от блока.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.