Al Jazееra – Balkans: Горчив шоколад за бедните в Македония

Македония е една от най-бедните страни в света и е известна по изграждането на ненужни паметници. Това се казва в коментар на Al Jazееra – Balkans, цитиран от "Фокус".

„Харчим пари за шоколади, а в нямаме за хляб. Не знам какво правим, ние сме луди. Поръчали сме още сто картини за музея. Това което правим не е нормално. Държавата не може да функционира…“.

Тези драматични предупреждения не са направени от опозицията, а от министъра на финансите Зоран Ставрески, в личен телефонен разговор с въртрешния министър Гордана Янкуловска. Телевизията коментира, че посланието с хляба и шоколада подсеща на думите на Мария Антоанета, която е казала, че хората да ядат пасти вместо хляб.

Македония, в която официално има 600 000 бедни хора, е една от най-бедните страни в света, а е известна и по това, че строи никому ненужни паметници, разкошни сгради, барокови фасади – харчи пари неразумно и се задължава където стигне, посочва телевизията. Драматичното изречение на финансовия министър е част от записите на подслушвани телефонни разговори, които бяха показани от опозицията. Според опозицията разговорите били подслушвани по заповед на директора на Управлението за сигурност и контраразузнаване Сашо Миялков и премиерът Никола Груевски. Веднага след пресконференцията на опозицията Ставрески опроверга твърденията, че страната има проблемни с финансите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят