Лидл дава възможност за работа на младежи през лятото в цялата страна

Лидл България ще стартира трето поредно издание на практикантската си програма, като за първи път през 2015 година кампанията ще бъде национална и участниците могат да бъдат от цялата страна. Кандидатстването по програмата ще започне в началото на месец април и ще продължи до средата на май, като реално включването в работния процес на практикантите ще бъде в периода 15 юли – 31 август.

От възможността за професионален стаж във филиалите на Лидл ще могат да се възползват младежи в 11-ти и 12-ти клас, навършили 18-годишна възраст. „Идеята на инициативата е да даде първи тласък на кариерата на младежите. Да им донесе увереност и самочувствие, да ги научи на основни трудови навици, да им даде полезни, практически съвети относно бъдещото им кариерно развитие. В много случаи най-младите се сблъскват с трудност да си намерят работа именно заради липсата на стаж. Нашата програма ще им помогне в тази посока“ – споделят от Лидл.

Условията на работа:

Работното време ще бъде организирано на смени, в рамките на 6-часов работен ден, от понеделник до петък, което дава възможност на младежите да се радват и на ваканцията си. Те ще получат въвеждащо обучение, което ще помогне в първите им стъпки в професионалната кариера, както и ментор, който ще им помогне по-лесно да се интегрират. Ще помагат в интересни задачи, които ще бъдат първият за тях урок по работа в екип, любезно и професионално отношение към клиентите, презентиране и подреждане на стоките в магазините на Лидл. Практиката ще бъде оформена като трудов договор за срока на стажа. За работата си практикантите ще получат месечно възнаграждение и ваучери за пазаруване в магазините на Лидл на стойност 60 лв. Всички завършили успешно ще имат възможността да участват в конкурс за есе. Победителят ще печели едногодишна стипендия в размер на 100 лв. за всеки месец от първата учебна година след постъпването му в университет, а наградите за второ и трето място са ваучери за пазаруване за период от 6 месеца.

Споделен опит:

Анна Михайлова, Стоян Димов и Самуил Вутов са тримата финалисти от конкурса на практикантите, успешно завършили програмата през 2014 година. Вижте какво споделят за своя опит от работата във филиалите на Лидл!

Анна Михайлова е на 18 г. от Смолян. Тя се включва в програмата, тъй като не иска да губи време, а да започне първата си работа още на 18 г. Среща доста трудности, но най-важното, което открива е, че може да бъде полезна. „Това, което ми харесва най-много в програмата на Лидл е, че отношението е различно - както на колектива, така и на работодателя. Има уважение. Тук научих какво е истинска работа” – споделя Анна.

Самуил Вутов е на 18 г. от София и е финалистът в конкурса на Лидл, който печели едногодишна стипендия. Научава от сайта на Лидл, че стартира практикантска програма, заинтригуван е и подава документи, за да кандидатства за своята първа работа. „Научих се да работя върху своите качества като служител, да се усъвършенствам, да помагам на колегите. Работата тук те учи много - както на опит, така и ти дава възможност да се запознаваш с много хора” –разказва Самуил.

Стоян Димов е на 18 г. от Пловдив. За практикантската програма научава от баба си, която му казва за обявата. Той се притеснява, че не познава естеството на работа и поради тази причина е по-бавен, но в крайна сметка споделя: “При започване на обучението си в университет пак бих започнал работа в Лидл. Смятам, че с този опит от рано можеш да придобиеш опит за истинския живот”. Стоян твърди, че програмата му е помогнала да се научи да бъде отговорен и организиран. Това за него е стъпка, която трябва да направи, ако иска да има бъдеще, семейство, деца.


Как да кандидатствате за практикантската програма на Лидл:

За първа година кандидатстването ще става чрез новия кариерен сайт на Лидл - https://jobs.lidl.bg. Следете информацията там и след отварянето на програмата изпратете кратка автобиография и мотивационно писмо. От Лидл ще се свържат с вас за следващи стъпки.

Включете се в предизвикателството на Лидл – Заслужава си!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование