Тухлена стена се срути на оживена улица в Старинния Пловдив Няма пострадали хора

18-годишно момиче се самоуби в Пловдив

Идва признателност и за забравените герои водолази Варна едва избягва разрушителен взрив през 1977 г.

Пенсионерка даде 1350 лв. на „лечител“

Глобиха Джъстин Трюдо за недеклариран подарък – слънчеви очила

Протести в Лондон срещу излизането на Великобритания от ЕС

Макрон заяви, че подкрепя санкции срещу държави от ЕС, които отказват приема на мигранти

Над 400 мигранти са спасени край бреговете на Испания

„Изкуството на рекламата“ свързва студенти и бизнеса Младежи създават реални проекти, заедно с водещи компании

Шести нов и планинска тренировка за „Берое“

Секулич: На „Армията“ съм по-близо до Белград

Хванаха избягалия затворник Борис Иванов

Засилени мерки за сигурност в Турция за предстоящите избори

Съдят служителка, присвоила от адвокатска колегия 28 080 лeва Съдът е конфискувал на подсъдимата 4 дка имот, тя жали присъдата

„Лудогорец“ взе национал от САЩ

Стратегията за съдебна реформа в България бе одобрена от генсека на Съвета на Европа

Министърът на правосъдието Христо Иванов днес се срещна в Страсбург с Генералния секретар на Съвета на Европа (СЕ) Торбьорн Ягланд и с г-н Филип Боайа, генерален директор по правата на човека, съобщиха от пресцентъра на министерството.

По време на разговора Ягланд изрази одобрение за актуализираната Стратегия за съдебна реформа в България, която бе основен фокус на дискусията. От своя страна министър Иванов подчерта, че реформата на съдебната система е едно от предизвикателствата пред България, идентифицирани в първия доклад на генералния секретар Ягланд за състоянието на демокрацията, правата на човека и върховенството на закона.

Министър Иванов и генералният секретар Ягланд подчертаха особеното значение, което имат независимата съдебна система и свободните медии за демократичното общество. Сред другите теми на дискусията бяха реформата на пенитенциарната система в България, кризата в Украйна и предстоящият доклад на генералния секретар за състоянието на демокрацията и човешките права в Европа.

За последните три години представител на българското правителство не е осъществявал среща с генералния секретар на Съвета на Европа.

По-късно през деня министър Иванов и екипът му се срещнаха с г-н Христос Джакумопулос, директор в дирекция „Права на човека“ към СЕ. Г-н Джакумопулос подчерта доброто сътрудничество с Дирекция „Процесуално представителство на Република България пред Европейския съд по правата на човека“ при МП и пожела успех на министър Иванов в реализирането на Стратегията за съдебна реформа.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.