Двама възрастни предадоха на телефонни измамници 40 000 евро

Мирослав Ненков: НЗОК през годините се превърна в административна структура

Очила срещу прилошаване Технология в помощ на моряци се използва от Citroen

Разследват незаконна сеч на 57 кубика дървесина в Хаинбоаз

ВМРО сигнализира за вандализъм на Централни гробища

Валери Симеонов: Нямах друг избор освен да помоля г-жа Манолова да излезе от заседанието

Стопаните във Воден: Обезщетенията са подигравка с хората

Николина Ангелкова: Не мога да си обясни акцията на Валери Симеонов срещу мен

Какво е общото между жена на море и овощна градина край шосе?

Мирослав Найденов: Решенията на директора на Агенцията по храните не могат да бъдат взимани еднолично

Шест години от атентата на летище „Сарафово”

Д-р Цветеслава Гълъбова: Парите за психиатрична помощ са срамно малко

Мирослав Хинков: В България не ми се е случвало друг път да не ме проверят на летището

Ветровито и облачно ще е времето днес

Тръмп объркал изказването си след срещата с Путин

Министър Танева: Да се вземе бързо решение за овладяване на ситуацията в сектор „Мляко“

„Да се вземе бързо решение за овладяване на ситуацията в сектор „Мляко“. За това апелира министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на редовното заседание на Съвета на министрите, което се проведе в град Брюксел, Белгия, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните. Тя подчерта, че в България положението в сектора се влошава на фона на руското ембарго и приключването на квотната система. Министър Танева прикани останалите министри да участват в изготвянето на документ, в който да се включат пакет от мерки в подкрепа на сектора, като се вземат предвид спецификите на всяка една страна-членка на Европейския съюз.

Министър Танева заяви, че в страната ни се наблюдава траен спад в цената на млякото, който вече продължава 12-ти месец. Мерките в подкрепа на сектора, приети от ЕК, за подпомагане на млекопроизводителите, нямат приложение у нас, подчерта Танева. Тя допълни, че страната ни поддържа общото предложение с Румъния, което бе представено на Съвета през януари, като то е за въвеждане на допълнителни мерки на пазара на мляко за справяне с последиците от руското ембарго. „Тези мерки ще допринесат и за по-плавен преход на сектора от квотна система към свободен пазар в условията на забрана за износ за Русия“, категорична бе министър Танева.

По време на заседанието на Съвета по земеделие и рибарство се обсъди и предложението за нов регламент за биологичното производство и биологичното етикетиране. Министър Танева подчерта, че продуктите, съдържащи неразрешени съставки и вещества, не трябва да се предлагат на пазара като биологични, защото по този начин ще се загуби доверието на потребителите. „България подкрепя годишните проверки на биологичните производители“, каза още министър Танева и допълни, че специалните правила за контрол в биологичното производство трябва да бъдат установени в настоящото предложение за регламент.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.