„Мисия България“ превзе и Китай Откриха Българистичен център в Пекин

Еманюел Макрон смята Владимир Путин за силен лидер, който се стреми да направи Русия велика

Хиляди българи и чужденци се хванаха за ръце на Голямото хоро в Брюксел, организирано от евродепутата Ева Майдел (СНИМКИ)

Истински трупове и органи на изложба в София Гидове дават съвети за здравословен живот

“Балони на любовта” пред Народния театър с инициатива срещу омразата между разделените родители и децата им (СНИМКИ)

“Арсенал” вилнее в края

Чужденци ще строят конна база край Банско,ще инвестират и в Петрич

Пожар избухна в небостъргач в Дубай Няма сведения за пострадали

Погнаха комари, кърлежи и гризачи в Ломско

Баба се удави в канал в монтанско село

Георги Христов изравни 40-годишен рекорд

Меси спечелил 8 трофея повече от Роналдо

Цигареният дим мирише на пари. Много пари Създаването на демоничен образ на пушача се оказа златна кокошка

Автобус блъсна възрастна жена на пешеходна пътека в Пазарджик

Гол мъж застреля трима в денонощен ресторант в Тенеси Нападателят се издирва

Министър Танева: Да се вземе бързо решение за овладяване на ситуацията в сектор „Мляко“

„Да се вземе бързо решение за овладяване на ситуацията в сектор „Мляко“. За това апелира министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на редовното заседание на Съвета на министрите, което се проведе в град Брюксел, Белгия, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните. Тя подчерта, че в България положението в сектора се влошава на фона на руското ембарго и приключването на квотната система. Министър Танева прикани останалите министри да участват в изготвянето на документ, в който да се включат пакет от мерки в подкрепа на сектора, като се вземат предвид спецификите на всяка една страна-членка на Европейския съюз.

Министър Танева заяви, че в страната ни се наблюдава траен спад в цената на млякото, който вече продължава 12-ти месец. Мерките в подкрепа на сектора, приети от ЕК, за подпомагане на млекопроизводителите, нямат приложение у нас, подчерта Танева. Тя допълни, че страната ни поддържа общото предложение с Румъния, което бе представено на Съвета през януари, като то е за въвеждане на допълнителни мерки на пазара на мляко за справяне с последиците от руското ембарго. „Тези мерки ще допринесат и за по-плавен преход на сектора от квотна система към свободен пазар в условията на забрана за износ за Русия“, категорична бе министър Танева.

По време на заседанието на Съвета по земеделие и рибарство се обсъди и предложението за нов регламент за биологичното производство и биологичното етикетиране. Министър Танева подчерта, че продуктите, съдържащи неразрешени съставки и вещества, не трябва да се предлагат на пазара като биологични, защото по този начин ще се загуби доверието на потребителите. „България подкрепя годишните проверки на биологичните производители“, каза още министър Танева и допълни, че специалните правила за контрол в биологичното производство трябва да бъдат установени в настоящото предложение за регламент.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.