Принц Хари покани брат си принц Уилям за кум на сватбата

Съдът на ЕС: България е нарушила Директивата за птиците

КЕВР ще решава за продажбата на над 20% от енергийните дружества Това реши парламентът с промени в Закона за енергетиката

Запалянковци трошили автобус и псували полицаи

Румен Радев: Високо ценим споделения опит на Швейцария в системата на дуалното професионално образование

Започна пръскане срещу кърлежи в Търговище

Осъдиха мъж и жена, държали 3224 литра контрабанден алкохол за 27 686 лева

Единадесет партии ще могат да участват в предсрочните избори в Турция

Около 20 пострадали след изтичане на фенол в химически завод в Чехия

Румен Радев: Перспективата на България е да задълбочи европейската си интеграция, а това е невъзможно без присъединяване към Еврозоната

Чистачка пострада при късо съединение

София бе домакин на изнесено заседание на Военния комитет на ЕС

Почерпен млад водач удари челно завиваща кола и потроши още две паркирани

Светлината озари зала „България”

Д-р Ангел Кунчев: Имаме достатъчно ваксини Някои държави върнаха задължителните имунизации

Одрин отново е под вода заради снеготопенето край Кърджали

Валежите в България и започналото интензивно снеготопене повишиха критично нивата на водния приток в реките Тунджа и Марица, язовирите по река Арда са препълнени, а Одрин отново е под вода, съобщиха медиите в крайграничния град.

Най-потърпевшият квартал на Одрин отново е Караач, Марица заля горите по крайбрежието и всеки момент ще потопи улица “Лозана”, която го свързва с централната част. По данни на държавната агенция за водните ресурси от снощи водните нива в Тунджа и Марица се повишават значително. Докато вчера през деня водният приток в Марица отбеляза 1 373 куб.м/сек., днес вече е на стойност от 1 373 куб.м/сек. и заплашва да остави без достъп 5 000 жители на близкия квартал Караач. Тунджа преля по входовете на моста, след като днес покачи притока на 207 куб.м/сек. от вчерашните 9 куб.м/сек.

Цитиран е директорът на агенцията за водните ресурси Адил Сабанджъ, който посочва като основна причина започналото интензивно снеготопене в България по поречията на Тунджа, Марица и Арда. “Все повече вода приижда към Одрин, тъй като язовирите по река Арда са препълнени. Надеждата ни е покачването на водния приток да бъде ограничено и да няма нови преливания на реките”, коментира той. Ситуацията обаче остава критична. През изтеклата седмица проблемът с честите наводнения, причинявани от българските реки бе поставен на турско-гръцка среща в Одрин, делегацията от област Източна Македония и Тракия бе ръководена от префекта Георгиос Павлидис, припомнят медиите. Решено е при необходимост от евакуация на жители Гърция да отваря границата си.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.