Сигнал за бомба в Съдебната палата забави дела (Обзор)

Сигнал за бомба затвори Съдебната палата в София и забави заседанията по две знакови дела сутринта. Анонимен мъжки глас съобщил в 8,40 ч. на тел. 112, че в сградата има взривно устройство. Последва евакуация на всички граждани и магистрати от сградата. Близо два часа спецполицаи търсиха, но не откриха бомба в помещенията. Малко преди 11 ч. работният процес в Съдебната палата продължи по график, но с чувствително закъснение.

Сред чакащите за отложените съдебните заседания беше Петко Митевски, главен банков касиер, обвинен в присвояване на 21 млн. лв. от Алфа банк. Според обвинението той изнесъл парите на три пъти в чанта. До заседание по делото не се стигна обаче, тъй като съставът на Софийски градски съд с председател Николай Младенов изобщо не се появи в съдебната зала.

Отложи се и делото срещу бившия столичен следовател Боян Боянов и съучастника му Продан Кръстев, обвинени, че окрали мъртвец. Кръстев не дойде в съда, може би заради бомбата или защото бил предупреден, че експертизата, поискана от съда, не била още готова. Делото ще продължи на 23 април.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право