През май излиза нова книга от хитовата авторка Лусинда Райли

През месец май тази година ще излезе трета книга от поредицата „Романите на Лусинда Райли” с логото на издателство „Труд”. Първите две – „Лавандуловата градина” и „Орхидеената къща” – бързо се превърнаха в любими четива на дами от всякаква възраст. Сега се задава и третата – The Girl on the Cliff, чието българско заглавие вероятно ще е „Момичето на хълма”.

И този роман на Лусинда Райли обещава да бъде вълнуващ, интересен и завладяващ както и първите два. Сърцето на Грания е разбито и тя решава да напусне Ню Йорк и да се завърне у дома – на ветровития ирландски бряг. Тук по време на разразила се буря тя вижда на ръба на една скала младо момиче. Това е Аурора, която ще промени живота й из основи. Въпреки предупрежденията на майка й да внимава с Аурора и семейството й, Грания е неразделна с новата си приятелка. След като намира стари писма от 1914 г., тя започва да разбира колко дълбоко са свързани историите на нейното семейство и това на Аурора. Ужасът на Първата световна война, съдбата на красиво, подхвърлено дете и неустоимата страст към балета пораждат много болка и тъга, които оставят своя отпечатък върху няколко поколения наред.

От Англия от времето на Едуард до Ню Йорк в наши дни, от величествените брегове на Ирландия до великолепието на разпадаща се градска къща в легендарния Лондон The Girl on the Cliff разкрива историята на две забележителни жени, чийто стремеж да разберат миналото си ги изпраща към бъдеще, където любовта може да възтържествува над загубата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура