Днес ще бъде слънчево, температурите достигат 12 градуса

Ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има около и след обяд над Източна България, а по-късно през деня над Южна. Само на отделни места ще превали слаб дъжд. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН пред "Фокус".

Ще се усили вятърът от североизток, в източните райони до силен и с него ще започне да нахлува по-студен въздух. Максимални температури между 7° и 12°, в София 9-10°. Атмосферното налягане ще бъде значително по-високо от средното за месеца и през деня ще се понижава.

Над Черноморието още преди обяд облачността ще започне да се увеличава, но само на отделни места е възможно да превали слабо. Вятърът от североизток ще се усили до силен и с него ще започне да нахлува студен въздух. Максимални температури 7°-9°. Температура на морската вода 6°-7°. Вълнение на морето 3-4 бала.

В планините ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Ще бъде слънчево, но по-късно през деня облачността ще се увеличи и привечер в планински масиви на Югозападна България ще превали сняг. Максимална температура на 1200 метра 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини