Софи Маринова се яви в съда по делото за Главестия, опростиха й глобата

Певицата Софи Маринова развесели председателствания от съдията Иван Маринов състав на окръжния съд във Враца като предложи да изпее своя песен, за да й бъде опростена глобата от 800 лв, пише "24 часа". Тя й бе наложена след като на две поредни заседания по делото на Ангел Попов-Главестия за лихварство не се яви, а съдът постанови Софи да бъде доведена принудително.

"Явявяам се доброволно и се извинявам за досегашното си отсъствие, но имах планирани участия в страната, затова не можах да дойда до Враца, каза пред съда ромския славей.- И сега идвам направо от Пловдив, където имах концерт и веднага след делото заминавам за Варна."

Съдът прие да й опрости глобата, но настоя да изясни какви финасови отношения е имала с подсъдимия Ангел Попов. Софи обяви първоначално, че не е имала такива, а само е получавала хонорари от собственика на заложна къща в Козлодуй за свои участия в различни тържества, организирани от Главестия, с когото се познавали отдавна покрай общите си познати.

Когато обаче на певицата бяха припомнени показанията й по време на разследването, тя се сети, че през 2008 г. спешно й трябвали пари да запише нов клип и поискала 10 хиляди лв. от Главестия. Парите пък й били донесени в София, а тя подписала запис за заповед за дълга. Отрече обаче да й е начислявана лихва по заема.

"Върнах после парите на Ангел, но не наведнъж, обърна се лично към председателя на съда Софи Маринова. - Пяла съм на много купони, организирани от Ангел, а той ми приспадаше от полагащите ми се хонорари парите, които му дължах. Казвам ти това абсолютно честно, защото така си беше."

Извън съдебната зала ромската певица се похвали, че на 27 март ще представи по една от музикалните телевизии най-новия си клип "Най-голямата любов". Песента била кавър на известно гръцко парче, а българския текст бил написан лично от нея. Софи сподели още, че се надява, ще да изпее най-новата си песен и в "Шоуто на Слави."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право