Баба загина след като падна от петия етаж на блок в Ботевград, където гостувала на мъж

Възрастната жена е починала от тежка черепно-мозъчна травма, след падане от петия етаж на жилищен блок в Ботевград. Инцидентът е станал сутринта на ул. „Славейков” 1. Загиналата е била на гости на мъж, съобщи balkanec.bg.

Здравка Казакова е настанена от две години в Дом за стари хора „Адриан Атанасов” в жк „Васил Левски” в Ботевград. Напуснала е сградата тази сутрин малко след 7.30 ч., преди закуската. Не е страдала от заболявания, освен от високо кръвно налягане. Не е съобщила на персонала къде отива.

Такова ранно излизане в града обаче не е за първи път. Възрастните хора тук са на свободен режим, съобщиха от дома.

През изминалата нощ Здравка е преспала в дома и не е давала признаци, че има някакъв проблем. Единствена грижа й била двамата синове, за които се тревожела често, и споделяла само това пред хората в дома. Преди да бъде настанена в социалната институция, Здравка продала къщата си в Новачене. Участвала е като самодейка в народен хор в Новачене. Никога не изпадала в конфликти с никого, съобщи Цонка Докова - директор на дома.

Служители на социалната институция са били извикани да разпознаят трупа на жената в "Спешна помощ" - Ботевград. Изясняват се причините, довели до нещастния инцидент.Баба

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони