10-годишната Тереза гастролира в "Карнеги Хол"

10-годишната пианистка Тереза Тодорова от Русе ще участва в гала концерта на победителите в прочутата зала "Карнеги Хол" в Ню Йорк, съобщиха от общинската управа.

Талантливата пианистка и певица спечели наградата си за даровити деца музиканти от Международния конкурс "Американ протеже". На сцената тя ще свири произведения на Шуман и Шопен, като ще изпее и популярни български песни. След изявата й на 23 септември т.г. Тереза ще изнесе концерт и пред българската общност в Америка.

Талантливата възпитаничка на НУИ "Проф. Веселин Стоянов" е от класа по пиано на Евгени Желязков. Тя започва да се изявява по сцените на Русе от 4-годишна възраст. На 5 години взема и първия си урок по пиано. Има многобройни награди от международни и национални конкурси, като само за 2013 г. печели 12 първи награди. М.г. тя стана лауреат на голямата награда в областта на изкуствата от 1 до 4 клас на Фондация "Димитър Бербатов".

Малката пианистка и певица плени публиката в България и с изявите си в "Шоуто на Слави". Тя участва във всички големи концерти на Общински детски център за работа с деца, където учи вокално пеене при Наталия Константинова. Често пее и за благотворителни каузи. Освен с музика, Тереза Тодорова и танцува. Тя обича да измисля различни хореографии и сама сформира танцова група. Макар че е свръхзаета, четвъртокласничката има отличен успех, а любимият й предмет е български език.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица