ГЕРБ и реформаторите се договориха за взаимна подкрепа на балотаж на местните избори

Договорката между ГЕРБ и РБ на изборите в Сърница дават модела, по който ще действаме на изборите през есента. Когато на местни избори имаме кандидат или един от тях отива на балотаж, третия, четвъртия или петия, ще подкрепим съответния кандидат". Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов на брифинг за съвместната среща на ГЕРБ и РБ в парламента, съобщи „Фокус“.

„Едни опоненти в предизборната кампания днес могат да си стиснат ръката и да покажат, че изборите минават през съвместно сътрудничество между ГЕРБ и РБ“, обясни той, визирайки кандидатите на ГЕРБ и РБ за местните избори.

„Това, което се случи при разпределението на общински съветници показва как ще бъде формирано мнозинството и ще можем да очертаем перспективата и бъдещето на най-младата община в България“, подчерта Цветанов.

„Това, което проведохме като разговори, е за оставащите дни двамата опоненти, съвместно да минат във всички населени места, да разяснят, че силата в тази съвместна инициатива да работим заедно ще бъде факт и те ще могат през настоящите дни да убедят всички, че трябва да бъдем заедно“, обяви той.

„Това е първа стъпка и добра стратегия за предстоящите местни избори“, каза още Цветан Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини