Мая Манолова: Най-важната цел са изборите, а не да гледаме пъпа си

"Имаме една най-важна цел и тя е предстоящите избори. БСП трябва да разбере и аз съм сигурна, че колегите ще разберат, че задача №1 е да се справим с нашия политически опонент, а не да гледаме нашия пъп" - заяви в Сливен депутатката от БСП Мая Манолова в отговор на въпрос дали има битка в партията за овладяване на лидерските позиции.

Подобни борби биха били контрапродуктивно, даже вредно поведение - каза още тя и призова и местните сръдни и крамоли да приключат. "В събота и неделя във Варна ще има една много интересна среща, която организира бившият лидер на БСП Сергей Станишев. Той е поканил светила в социалдемокрацията, които да ни разкажат как се печелят избори" - каза още Манолова.

На предстоящия червен конгрес ще бъдат определени критериите за нова политика, тъй като хората по места очаквали по-добро общинско здравеопазване, образование. "Смятаме, че левите кметове могат да осигурят това в един по-адекватен и всеобхватен мащаб" - допълни депутатката и подчерта, че целта е на местните избори БСП да спечели повечето кметски места и мандати за общински съветници в страната. До конгреса подмяната на членските книжки на социалистите трябва да приключи, електронизирането на системата за членство - също.

Сегашният кмет на Сливен, генералът от резерва Кольо Милев отново ще е кандидатът на БСП на местните избори в Града на стоте воеводи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини